Zonder hen kunnen we de baan wel sluiten

21-06-2020 22:28
Weet je het nog? De eerste lessen, de etiquetteregels, de veiligheid en het ‘heilig’ ontzag voor de baan? Het werd je destijds meteen en nadrukkelijk al bijgebracht. Etiquette en spelregels, ze leken wel heilig. En dat was en is nog steeds het geval!
Golfen is nooit vrijblijvend, daarvoor zijn de belangen en de eventuele gevolgen van onachtzaam gedrag veel te groot. Natuurlijk draait alles om speelplezier, maar nooit zonder respect voor mens, natuur en de baan!
Maar helaas gaat dat niet vanzelf! De golfsport is bijzonder populair en de baan is druk bevolkt met golfers. Prachtig die drukte op de baan, maar dat loopt niet vanzelf op rolletjes. En met alleen maar het reguleren van de starttijden lukt dat natuurlijk ook nooit. Dat vraagt om toezicht, regelgeving en goede begeleiding door de baan met inzet van de marshals. Zonder hen komen we niet verder. Sterker nog, kunnen we de baan wel sluiten!

De onbetaalbare marshal
Je komt ze regelmatig tegen door de baan.
De marshal is aangesteld om het golfplezier van iedere speler in de baan te bevorderen. Gastheer, gastvrouw, vraagbaak, regelaar, bemiddelaar, wegwijzer en zelf een golfer/golfster in hart en nieren. Een uitdagende en mooie baan voor elke vrijwilliger. Voor de vereniging onmisbaar en dus onbetaalbaar!
Zonder marshals lukt het nooit om het de leden en gasten volledig naar de zin te maken. Gelukkig lukt ons dat tot nu toe heel aardig, maar we hebben er nog niet genoeg. We zoeken dus nog leden die deze verantwoordelijke, maar ook geweldig mooie taak op zich willen nemen.

Ben jij die onbetaalbare marshal?
De marshal stimuleert, bewaakt, reguleert en bevordert de doorstroming, het speelplezier en de veiligheid van spelers/speelsters.
De marshal kent vele petten zoals die van poortwachter, wegwijzer, vraagbaak, (re)animator en bemiddelaar.
De marshal is communicatief en sociaal vaardig, is probleemoplossend, standvastig en consequent, altijd vriendelijk en beleefd, heeft incasseringsvermogen, heeft een sterke affiniteit met golf en is niet bang om mensen aan te spreken.
Herken jij jezelf in de voorgaande omschrijving? Ben jij goed op de hoogte van de ‘mores’ van het golfspel? Vind je het leuk om met mensen om te gaan en de leden van de club beter te leren kennen, en ben je bereid om minimaal twee diensten van elk 4 uur per maand (valt best mee toch?) te draaien?
Meld je dan nu aan voor een goed gesprek. Geef je belangstelling door aan het secretariaat, dan laten wij je niet langer wachten en nemen contact op.

De kers op de taart!
We hebben een heel gezellige en fijne ploeg marshals die best wat versterking kunnen gebruiken. Je bent dan ook van harte welkom en natuurlijk word je opgeleid en ingewerkt alvorens deze mooie taak daadwerkelijk op je te nemen. En als kers op de taart krijg je tijdens je diensten een ‘voertuig van de zaak’.
Sterk aanbevolen!

Jan Geertsma
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET  
OOK VOOR (VRIJE) GOLFERS IS ER DEZE ZOMER EEN HEEL INTERESSANTE AANBIEDING 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN