De Ouwe Seunen komen weer naar De Groene Ster!

26-06-2020 11:06
Precies 15 jaar geleden vond het eerste Harlinger Golfkampioenschap plaats op onze uitdagende golfbaan. Destijds een initiatief van onze leden Jan Sjoerd Kramer en Johannes Woudstra, aanvankelijk bescheiden van opzet, met uitsluitend deelname van golfers die een band met Harlingen hadden. Zeg maar versie 1.0 van dit kampioenschap. 
Dat veranderde echter een jaar later al toen de organisatie van het kampioenschap in handen kwam van een speciaal daartoe opgerichte Stichting Harlingen Open Golf. Daarmee werd het een jaarlijks toernooi met een meer “open” karakter (zeg maar versie 2.0 dus), waarbij ook genodigde golfers van buiten Harlingen mee konden doen, aanvankelijk als sponsor, maar in latere jaren ook omdat alle Harlingers introducees konden meenemen. Ook een clinic voor niet golfers werd een vast onderdeel van het evenement. Het toernooi werd groter en groter, groeide uit tot een zeer geliefd evenement en mocht zich jarenlang verheugen in groeiende belangstelling, zei het dat het “open” karakter meer en meer de overhand leek te krijgen, met veel niet-Harlingers onder de deelnemers. Na een uitstapje voor een aantal jaren naar de baan van Burggolf in Sint Nicolaasga, keerde het evenement gelukkig wel weer terug naar De Groene Ster in Leeuwarden. 

Na de wederom geslaagde editie van 2019 nam het voltallige bestuur van de Stichting Harlingen Open Golf afscheid en stelde haar positie als beheerders van de stichting en daarmee organisatoren van het kampioenschap beschikbaar voor andere golfers uit Harlingen. De belangstelling om het stokje over te nemen bleek echter nihil. Niemand meldde zich aan en er leek een jammerlijk einde te komen aan een wat toch wel een prachtige traditie geworden was. 
Dat werd enkele golfende Ouwe Seunen te gortig en zij namen een initiatief om te komen tot een Harlinger Golfkampioenschap versie 3.0, min of meer “back to basics”’, een wedstrijd om het kampioenschap van Harlingen met een deelnemersveld van uitsluitend Harlingers die moeten voldoen aan de volgende criteria:

- hij/zij woont in Harlingen en/of
- werkt voor langere tijd in Harlingen en/of
- is geboren in Harlingen en er gedurende zijn/haar gehele jeugd opgegroeid en
- beschikt over Golfbaanpermissie (voorheen GVB) met minimaal handicap 54

Harlingen Master Golfer of the year
Oorspronkelijk was het plan opgevat om dit kampioenschap te organiseren ergens in mei of juni, maar de Coronacrisis gooide roet in het eten. De basisafspraken die de initiatiefgroep reeds hadden gemaakt met het bestuur van de Groene Ster stonden nog recht overeind en toen duidelijk werd dat er na 1 september (sinds woensdag overigens ook al na 1 juli) weer wedstrijden met tot 100 deelnemers konden worden georganiseerd, waren het bestuur van GS en de initiatiefgroep er snel uit: 11 september komen de Ouwe Seunen voor hun kampioenschap weer naar De Groene Ster! 
Met een knipoog naar het beroemdste professionele golftoernooi ter wereld genaamd The Masters, zal de winnaar van het Harlinger kampioenschap in de laagste handicapcategorie gekroond worden tot Harlingen Master Golfer of the year en de winnaar van de hogere handicapcategorie tot Harlingen Talent Golfer of the year. Daarnaast zijn er nog vele volgprijzen en speciale extra prijzen te verdienen. 

Inschrijving nu open
Al in mei werd middels een “save the date”-email, verspreid onder de bij de initiatiefgroep bekende Harlinger golfers, een enquête gehouden om de belangstelling te peilen voor dit Harlinger golfkampioenschap versie 3.0 en uit de vele positieve reacties werd duidelijk dat het aantal deelnemers wel eens zo rond de 60 personen zou kunnen bedragen. Een teken dat het aantal Harlingers dat de golfsport beoefent sterk groeiende is, ook en vooral bij De Groene Ster. Misschien wel logisch dan ook dat ook de Burgemeester van Harlingen al samen met zijn vrouw op de golfbaan in Leeuwarden werd gesignaleerd. Of zij ook zullen deelnemen? Het staat in de sterren geschreven. En mocht deelnemen voor hen nog te vroeg komen, dan zullen ze waarschijnlijk toch vast wel ten tonele verschijnen bij de prijsuitreiking en het afsluitende diner.
Deze week werden alle inmiddels bij de organisatie bekende Harlinger golfers uitgenodigd om zich definitief in te schrijven voor dit kampioenschap. Harlingers die voldoen aan de eerder vermelde criteria en nog geen email ontvingen (ook niet in hun spambox), worden van harte uitgenodigd zich te melden bij de organisatie door simpelweg een kort mailtje te sturen aan het emailadres 0517golf@gmail.com. Zij krijgen dan ook een inschrijfformulier toegezonden en kunnen zich zo aanmelden voor de wedstrijd van het jaar op 11 september. 

De initiatiefgroep, bestaande uit Dirk Arends, Wilfred Boers, Erno Leguit en Johannes Woudstra, rekent op massale deelname en bereid zich voor op een top golfdag voor allemaal echte Ouwe Seunen. En namens De Groene Ster bereiden Jan Heidstra namens het bestuur en Janke en Simon namens de horeca zich ook voor op een top-golfdag met een uitdagend kampioenschap om de fel begeerde Harlinger eer, maar tegelijkertijd in een setting waar Harlinger Ouwe Seunen zich thuis zullen voelen.

Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET  
OOK VOOR (VRIJE) GOLFERS IS ER DEZE ZOMER EEN HEEL INTERESSANTE AANBIEDING 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN