Anno 2021 slaan we onze slag

05-01-2021 12:06


Met de blik
 op 2021 en de beste wensen voor jullie allen wil ik deze eerste week in het nieuwe jaar beginnen. Natuurlijk worden we nog steeds geplaagd door de uit 2020 meegebrachte beperkingen.  Maar daar is al zoveel over gezegd, meningen te over. 
We hebben het geweten, want er gebeurde heel veel dat ons tot nadenken stemt. Dit schrijvende richt ik me nu even alleen op de golfsport. Een van de buitensporten die we, afgezien van een eerste periode in het vroege voorjaar, in 2020 konden blijven beoefenen. Zij het met enige regelmaat onder beperkingen. Maar we konden en we mochten golfen, dus mag je niet klagen zou je denken. 
 
Maar of dat nou zo vanzelfsprekend is? Want een ‘beetje gemopperd’ werd er wel. 
Geen 18 holes meer mogen lopen, soms geen drie- of vierballen toegestaan, moeilijker een starttijd kunnen boeken, niet een ronde spelen wanneer je dat wilt en gemopper soms ook op onze greenkeepers door de baan. En natuurlijk begrijpelijk want corona heeft het er niet eenvoudiger opgemaakt. Toch vraag ik mij af of het niet beter is dit soort gevoelens in die context te plaatsen waardoor een en ander in het juiste daglicht komt te staan. Het antwoord op die vraag ligt verscholen in onderstaande poging die te beantwoorden. Allereerst die greenkeepers: zij doen hun dagelijkse werk voor ons allen, meer hoef ik niet te zeggen. Dan de beperkingen die ons werden opgelegd: die zijn tijdelijk(!) en doelgericht. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid die te respecteren en daarnaar te handelen dunkt me. Met wat begrip en respect voor elkaar en de nodige dosis geduld moet dat beslist lukken En dat we wat minder vaak kunnen spelen of wat meer moeite hebben met het boeken van een starttijd, is, hoewel corona daarin ook een rol speelt, vooral het gevolg van een sterk groeiend ledental. Een groeiende en bloeiende vereniging, en dat in coronatijd. Toch prachtig al die nieuwe mensen om ons heen, die we natuurlijk graag en met open armen ontvangen? 
 
Daarom een heel warmhartig welkom aan alle nieuwe leden. Wat fijn dat jullie ons zijn komen vergezellen! Wat een gezellige drukte straks als we ook de horeca en het terras weer open mogen gooien. Deel uitmaken van een (financieel) gezonde club met een levendig en vooral gezellig verenigingsleven waar het goed toeven is. En een drukbezette baan waar je nog steeds regelmatig - wellicht niet altijd op elk door jou gewenst tijdstip - terecht kunt. Wat een luxe, iets anders kan ik er niet van maken. 
Alle reden om ons allen, oude en nieuwe leden, een prachtig golf- en verenigingsjaar toe te wensen op onze prachtige golfcourse. Gun elkaar de ruimte, geniet ervan en vooral van elkaar!
 
Geen Nieuwjaarsreceptie, geen toespraken dit jaar. En ook het ‘oud Hollands kantelen van de glazen’ blijft dit jaar achterwege. Daar zijn de omstandigheden nog niet naar. Maar de bekendmaking van de winnaars van de maandbeker, de ringerscores en de jaarbekers, en de bekroning van de 'golfer van het jaar' laten we niet achterwege. 
 
Dit zijn de resultaten van 2020
 
Jaarbeker 2020
Yfke van der Schaaf bij de dames
Eric Lagendijk bij de heren
 
Ringerscore 2020
Hardy Bork bij de heren
Anneke Faber bij de dames
 
De overall winnaar en Golfer van het jaar 2020
Ed van 't Westende
 
Mede namens het bestuur de oprechte felicitaties voor onze winnaars van 2020, en nogmaals de beste wensen aan jullie allen, personeel en leden van onze prachtige Leeuwarder Golfclub De Groene Ster voor het nieuwe jaar dat nu voor ons ligt. 
 
Vandaag slaan we onze slag en we verheugen ons op een beloftevol 2021!
 
Jan Geertsma
Voorzitter LGGS
 
5 januari 2021
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET. 

 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN