'New balls please….'

02-02-2021 10:26
Helaas…. We hebben een splinternieuwe ballenmachine, die geschikt is voor maar liefst 15.000 ballen, maar toch...weer leeg! Nog niet zo lang geleden hebben we de voorraad aangevuld met een partij van 6000 ballen, maar deze voorraad is inmiddels sterk geslonken. Veel ballen blijken te 'verdwijnen'.  Dit komt deels doordat ze over de hekken worden geslagen en in natte grond en water verdwijnen; deels omdat ze worden meegenomen en gebruikt in de baan, wat uiteraard niet de bedoeling is. Verder hebben we nogal wat balverlies doordat er veel ballen kapot geslagen worden. We hebben daarover weliswaar contact met Calloway voor financiële compensatie, maar daarmee is de voorraad nog niet aangevuld.
Het goede nieuws is: er is een nieuwe partij van 6000 ballen onderweg en de bestelling van een volgende partij van 6000 ballen is in voorbereiding. Het minder goede nieuws: deze ballen worden geleverd (met opdruk) vanuit de VS. Ze zijn inmiddels al meer dan drie maanden geleden besteld en hadden er al moeten zijn. We hopen dat ze een dezer dagen geleverd worden. Het minder goede nieuws: er blijkt een productie achterstand te bestaan bij alle leveranciers en volgens de berichten zijn corona-perikelen daarvan de oorzaak. In ieder geval kampen alle leveranciers met een maandenlange levertijd !
Heel vervelend, maar we zullen het moeten accepteren.  Zolang de voorraad beperkt is zullen we dus extra moeten rapen. Het bestuur werkt aan een oplossing voor extra inzet van de raapmachine tijdens de weekenden. Tegelijk aan iedereen het verzoek om (zeker op drukke tijden) het gebruik van de ballen te matigen. En…. driving range ballen zijn uiteraard bedoeld voor de driving range en hoort u niet mee te nemen in de baan!!

De baancommissie