Onderhoud greens week 23

02-06-2021 11:28
Volgende week (7-11 juni) staat het 'hol beluchten' van de greens op het onderhoudsprogramma.
Met het zgn. 'hol beluchten' (of 'hollow tinen') wordt met holle pennen grond uit de greens getrokken, waarna deze vervolgens weer wordt ingeveegd. Deze vorm van beluchten is noodzakelijk voor het verbeteren van de ondergrond en daarmee de kwaliteit van de grasmat. We hadden dit graag vroeger in het seizoen willen doen, maar de lage temperaturen en uitblijven van voldoende groei maakten dit onwenselijk.
Zoals steeds brengt het onderhoud ook wat beperkingen mee.
 
De planning is dat het onderhoud op maandag 7 juni op baan West en op dinsdag 8 juni op baan Oost wordt uitgevoerd. Houd er rekening mee dat de baan daardoor op deze dagen deels qualifying zal zijn.
Omdat er steeds 2 holes tegelijk in onderhoud zijn, (vlag staat op de wintergreen) kan volgens de huidige regels de baan qualifying blijven voor degene die 18 holes speelt, maar niet voor degene die op die kant van de baan 9 holes speelt.

We hebben voor het beluchten wel droog weer nodig. Dat lijkt geen probleem, maar houd s.v.p. de site in de gaten voor het geval zich onverwachte tegenvallers voordoen.
Na het hol beluchten zullen de greens enige tijd minder goed bespeelbaar zijn door de gaten die geprikt zijn. Gelukkig zorgen hogere temperaturen en voldoende vocht er voor dat er inmiddels flinke groei in het gras zit, zodat dit naar verwachting niet lang zal duren.
 
De baancommissie


foto J. Waslander
Meer nieuws


 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN