Champignon bij green van hole 9

09-09-2021 22:05

Champignon bij green van hole 9
Maar welke? De anijschampignon (eetbaar) of de karbolchampignon (giftig)? Gosse zou het ons kunnen vertellen. In oktober zal Gosse Haga, dé paddenstoelenkenner van Friesland, weer een gecombineerde paddenstoelen inventarisatie/excursie houden op onze baan. Hij was vanmiddag ook op het kleine feestje op het pleintje.

Ter gelegenheid van 10 jaar GEO en het nieuwe GEO-infobord was er een gezellig samenzijn met: greenkeepers, inventariseerders, bestuur en GEO-commissie. De inventariseerders die voor een bakje koffie al jaren belangrijk werk voor ons doen (nodig voor GEO-certificaat en voor adviezen m.b.t. beheer) kregen vooraf een golfclinic.

De greenkeepers waren ook op de borrel. Zij zorgen niet alleen voor een prachtige baan om te spelen maar doen uiteindelijk ook alle extra werk, zoals bijvoorbeeld het maken van de takken rillen, voor de flora en fauna op de baan.

Begin oktober zal er nog een vleermuizen excursie zijn in de buurt van clubhuis en bij de vijvers van hole 1 en 10. In de winter een lezing op een avond o.l.v. Peter Koomen, hoofd collecties van Natuurmuseum Fryslân. Zo levert het feestje ons nog weer mooie kansen op om de natuur op onze baan beter te leren kennen. Zodra data bekend zijn komt dit ook in deze Nieuwsbrief.

Corrie, GEO-cie

 

Meer nieuws


 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN