Harlingen Masters weer geslaagd golffestijn

04-10-2021 15:49
Ze troffen het niet, de Ouwe Seunen (en Wieven…) uit onze havenstad. Voor het eerst in 15 jaar werkte het weer niet echt mee en moest de paraplu gedurende lange tijd enige bescherming bieden tegen de elementen. Desondanks kan weer gesproken worden van een zeer geslaagd evenement met dito afsluiting in ons clubhuis waar koks en bediening zich weer van hun beste kant lieten zien.

Wat de Harlingen Masters zo uniek maakt is het feit dat het een wedstrijd is van, voor en door Harlingers. De deelnamecriteria zijn strikt en worden ook als zodanig gehandhaafd. Je moet in Harlingen geboren en getogen zijn, er nu wonen of nu werken en anders kom je gewoon niet op de deelnemerslijst. En het mooie is dat juist die selectiviteit het evenement zo populair maakt. Harlingers willen graag meedoen en leven er al maanden naartoe. Het is er medeoorzaak van dat er in Harlingen tegenwoordig 167 bij de NGF geregistreerde golfers zijn ingeschreven. Daarvan is circa 75% lid van De Groene Ster. En dat op een stad van zo’n 16.000 inwoners. 

Het “door” Harlingers kreeg dit jaar overigens een iets ander accent, omdat de wedstrijdleiding voor het eerst werd uitbesteed aan de het wedstrijdsecretariaat van De Groene Ster. Lineke Pluimgraaff offerede zich daarvoor op en deed dat met verve. Niet alle golfers zijn ervaren wedstrijddeelnemers en dus vergde het invoeren van de kaarten best de nodige aandacht. Sowieso presenteerde onze club zich weer goed als gastheer, want de inzet van bestuur, management, marshalls, koks, horeca en andere vrijwilligers was geweldig! Harlingers segge dan: “Bedankt Seun!”

Maar goed, uiteindelijk is het een wedstrijd en staat er wel het prestigieuze kampioenschap van Harlingen op het spel. De wedstrijd wordt gespeeld in 2 categorieën, boven handicap 25 wordt gestreden om de titel Talent Golfer of the Year en onder de 25 ding je mee naar de titel Master Golfer of the year. Om de wedstrijd nog wat selectiever te maken wordt gespeeld met 75% handicapverrekening. Daarnaast zijn er nog wat extra prijzen en birdieballen te verdienen. 

Alle uitslagen op een rij:

Birdies: Jitze Baarsma (h14), Marijke Moralee (h5), Arend van der Maas (h11), Peter Wijbenga (h9), Frederik van Gemert (h6), Johannes Woudstra (h10).
Leary h2: Sjoerd de Gooier
Neary h6: Frederik van Gemert
Neary h14: Steven van Griethuijsen
Leary h16: Sjoerd de Gooier

Talent Golfer:
1. Arend van der Maas (hcp 41,9) 100 slagen bruto, 33 Stablefordpunten
2. Erno Leguijt (hcp 37,8) 104 slagen bruto, 32 Stablefordpunten
3. Titus Wesselius (hcp 26,2) 97 slagen bruto, 32 Stablefordpunten

Master Golfer:
1. Johannes Woudstra (hcp 8,0) 80 slagen bruto, 36 Stablefordpunten
2. Wim de Keijzer (hcp 16,4) 88 slagen bruto, 35 Stablefordpunten
3. Frederik van Gemert (hcp 10,2) 87 slagen bruto, 31 Stablefordpunten


Harlingen Masters, hoe de dag begon…


Harlingen Masters, hoe de dag verliep…


Harlingen Masters, hoe het afliep.
 
Meer nieuws


 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN