NGF-pas voor 2022 digitaal of...?

25-10-2021 16:00

Iedere golfer ontvangt aan het begin van het kalenderjaar een digitale NGF-pas. Als je om bepaalde redenen toch nog per se een plastic pas wil krijgen, dan kan dat nog wel. Je kunt tot en met 15 december alléén middels een mail aan het secretariaat doorgeven dat je een plastic pas wilt ontvangen. Zet in deze aanvraag als extra vermelding je GEBRUIKERSNAAM | 4 letters van je achternaam gevolgd door een cijfer.

Maar bedenk eerst goed of je volgend jaar echt een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale NGF-pas en daarmee kun je hetzelfde als met een fysieke pas, plus nog meer. Hieronder staan alle voordelen van een digitale NGF-pas op een rij.

• Een digitale NGF-pas is minder belastend voor het milieu, kan niet kapot gaan en kan niet kwijt raken.
  • De scanbare digitale NGF-pas biedt gebruiksgemak en is "coronaproof".
  • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
  • Dankzij de unieke barcode en de QR-code op de digitale NGF-pas kun je je als golfer altijd identificeren.
  • De digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om bij een golfvakantie te beschikken over een fysieke pas. De digitale pas verschijnt zoals gezegd in de apps Egolf4U en GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl, de tablet- en desktopvariant van de app GOLF.NL.
  • De barcode en QR-code op de digitale NGF-pas maken koppelingen mogelijk met kassasystemen en andere technische toepassingen op golfclubs.

Op je digitale NGF-pas wordt zowel je GSN-nummer als je NGF-nummer getoond. Het GSN-nummer begint met “NL”. Het NGF-nummer kun je beschouwen als je clubnummer. Je GSN-nummer is een nummer waaronder je handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen.