Coronaprotocol vanaf 28 november tot 18 december 2021   

28-11-2021 20:20
Weer zijn er strengere maatregelen door het kabinet bekendgemaakt op 26 november, die vooral ook de sportaccommodaties treffen. Gelukkig nog geen beperkingen voor het beoefenen van de golfsport.  
 In deze update vatten we de belangrijkste veranderingen voor golf samen.  (Bron NGF- NVG)  
 1. De horeca (ook de horeca op golfbanen) sluit vanaf 28 november om 17.00 uur. 
   
 2. Er is voor het betreden van het clubhuis een coronatoegangsbewijs (CTB), het dragen van een mondkapje én een vaste zitplaats verplicht. Horeca mag wel na 17.00 uur na bezorgen en een afhaalbalie hebben. Er mag na 17.00 uur wel golf beoefend worden (bijvoorbeeld op verlichte drivingranges).
   
3.     Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. We adviseren om op drukke plekken duidelijk eenrichtingsverkeer aan te brengen. Wij hebben begrepen dat teaching professionals bij lessen geen 1,5 meter afstand hoeven te houden als dat voor de les nodig is. 
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 m afstand te houden.
Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 m afstand te houden tot elkaar. 

4.     Publiek bij golfwedstrijden, zowel bij professionals als amateurs, is vanaf 28 november 17.00 uur niet toegestaan. 

5.     Het thuiswerkadvies verandert per direct in “werk thuis, tenzij het echt niet anders kan”.   
 
Verder blijven de volgende regels van kracht voor de leden van de Leeuwarder Golfclub De Groene Ster
 
 
 1. Reserveer te allen tijde vooraf een starttijd voor een ronde op de 18-holes baan én voor de par-3 baan. 
 2. WIJZIGING: aanmelden bij de zuil wordt voorlopig afgeschaft, om onnodig betreden van het clubhuis te voorkomen.  
 3. De starttijden blijven staan op 10 minuten. Start met de ronde op de gereserveerde starttijd (niet eerder) en houd afstand ten opzichte van de voorgaande flight. Een rondetijd van 2 uur voor 9 holes is uitgangspunt voor de doorstroom. 
 4. Handicarts: volgens de gangbare procedure kan een sleutel worden gereserveerd en opgehaald bij de horeca. Dan is een CTB verplicht.
  Neem een papieren zakdoekje of doekje mee bij het ophalen van de handicart.
  Reinig het stuur met het zakdoekje/doekje en met het aldaar beschikbaar gestelde desinfectiemateriaal. 
 5. Het tonen van een Coronatoegangsbewijs voor alle binnenruimtes blijft van kracht. 
 6. Er geldt een mondkapjesplicht bij het binnenkomen van het clubhuis en bij de shop.  
 7. Vergaderen in de bestuurskamer overdag blijft mogelijk. Voorlopig is het clubhuis na 17.00 uur gesloten, ook voor vergaderingen. Alleen bij hoge uitzondering kan er gebruik worden gemaakt van de bestuurskamer voor een vergadering na 17.00 uur. Informeer dan naar de mogelijkheden en reserveer via de clubmanager, Martin van der Schans. 
 
Als reminder vermelden we hier de eerdergenoemde verplichte maatregelen: het tonen van een Coronatoegangsbewijs (CTB) en het dragen van een mondkapje in de binnenruimte is verplicht. 

HORECA: 

1.     Voor het nuttigen van eten en drinken in de binnenruimte en voor het afhalen van koffie-to-go dan wel meeneemmaaltijden of bestellingen voor in de buitenruimte. 
2.     Het terras is  geen onderdeel meer van de horeca.  Er worden geen bestellingen opgenomen. U kunt echter nog wel gebruik maken van het terras.  Binnen bestellen en zelf ophalen met CTB-check blijft mogelijk.
3.     Het aantal zitplaatsen in het restaurantgedeelte binnen is max. 40 om de 1,5 m te kunnen garanderen. We vragen iedereen met klem om de 1,5 m in acht te nemen.    
4.     Tot 18 december sluit de horeca om 17.00 uur.  

HET CLUBHUIS
Voor het betreden van het clubhuis is een CTB check en het dragen van een mondkapje verplicht. Dit geldt voor alle ruimtes.    
 1. Kleedkamers zijn in principe buiten gebruik, maar na de CTB check door het secretariaat of de horeca kunt u wel gebruik maken van de kleedkamer.  
 2. Ook bij het secretariaat geldt de 1,5 m afstand. Dat betekent 1 persoon voor de balie (tenzij van hetzelfde huishouden) 

 ​SHOP EN LESSEN 
 1. Voor openingstijden verwijzen wij naar de shop.
 2. Er is geen maximale groepsgrootte voor lessen, trainingen en clinics.
 3. Voor het betreden van de golfshop is het dragen van een mondkapje verplicht.
 4. Ook hier wordt een duidelijke routing voor eenrichtingsverkeer geadviseerd.    
Veiligheid & hygiëne voor de individuele golfer
De basisregels blijven van toepassing: handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent. Deze basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen. 
Wij verzoeken u vriendelijk om de aanwijzingen van personeel en marshals op te volgen en geen onnodige discussies aan te gaan met het horecapersoneel over deze overheidsmaatregelen. 
De besmettingen lopen hoog op. Wij doen ons best om iedereen in goede gezondheid te houden. Helpt u ons daarbij? 
Leeuwarden, 28 november 2021   
Marie Claire Bartmann, secretaris 
Meer nieuws

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN