Heren Senioren Vijf 3e speeldag

29-04-2022 21:53
Het heeft er nog om gespannen hoe het plaatsje alwaar Heren Senioren Vijf twee dagen na koningsdag moest spelen, zou heten.
Diende dat Rodwangen te zijn?
Binnen de kring van notabelen die zich daarover bogen, splitsten zich enigen af welke deze naam uitspraken als roodwangen, en dat ging hen te ver.
Te veel kwam dan de nadruk te liggen op een opvallend fysiek kenmerk van de autochtone bevolking: het hebben van een permanente blos op de wangen.
Dus werd het Roden.
Heren Senioren Vijf is blij dat het competitie speelt, want daarzonder zou het nooit tot deze kennis zijn gekomen.
Bij aankomst van de teamleden viel het hen op dat de gastheren nog vaag de sporen droegen van de nationale vrije dag: een op de konen met witte en blauwe verf aangebrachte Nederlandse driekleur.
De nieuwsgierige HSV-ers wilden daar meer van weten.
En zo viel hen bovenstaande uitleg ten deel, waarmee weer eens is aangetoond hoe golf bijdraagt aan de algemene ontwikkeling.
En enige ontwikkeling is wel nodig. Juist ook om uit onderstaand spijkerschrift te kunnen concluderen dat Evert en Jan Bart met één up ’s ochtends wonnen van hun tegenstanders.Bovenal draagt golf echter bij aan het welbevinden van de actieve beoefenaren.
Want door veelvuldig in het zonnetje te spelen krijgen de koppies een gezonde teint.
Zo ook bij de heren.
In de late namiddag namen hun edele gelaatstrekken echter de kleur rood aan.
Van de spanning.
Bij de lunch moesten de heren de in de ochtend opgelopen achterstand, Groene Ster/ Noord Nederlandse 2  -  4, wegslikken. Kauwend lukte dat niet.
Spelend ’s middags wel.
Om 17.47 u. stond de stand gelijk door de overwinning van Jan.
Om 18.06 u. voegde Jan Bart daar eveneens een overwinning aan toe, hetgeen Machiel niet op zich liet zitten. Om 18.13 u. kon ook hij een overwinning bijschrijven.
Mooi toch!
Maar de spanning was juist om te snijden, want ondertussen waren ook twee verliespartijen toegevoegd, wat ertoe leidde dat de gezichten niet meer rood maar knalrood waren,
Op één man was het wachten. 
Tot 18.35 u. Het was Evert die met een gelijkspel binnenkwam. Zijn gezicht was wat witjes.
Maar ook bij hem kwam de kleur snel terug toen hem bleek dat hij met dat resultaat een gelijkspel van het hele team had veiliggesteld.
Verantwoordelijk voor dit dagresultaat waren de heren Jan Bart Barger, Machiel van Breen, Jan van der Heide, Evert Lekkerkerker, Frank Monfils en Foppe Oreel.

Na 3 ronden staat Heren Senioren Vijf op de bovenste plaats in de poule.
En dat mag gevierd worden. 
De vaderlandse leus Oranje boven luidt voortaan HSV boven. En speciaal voor Foppe: HSV boppe!
 
Voor de heren,
N.
 
Meer nieuws

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN