Baan (meestal) qualifying tijdens baanwerkzaamheden

24-06-2022 18:53
Onze Handicap & Regel commissie heeft in overleg met de NGF de voorwaarden voor het spelen van een qualifying kaart en/of wedstrijd bepaald (zie ook Nieuwsbericht van 21 juni).
De voorwaarden gelden voor zolang hinder wordt ondervonden van het aanleggen van het nieuwe beregeningssysteem. Voor het spelen van een 9 holes ronde is het simpel. De lus waar werkzaamheden zijn, is niet qualifying voor een 9 holes kaart (u speelt slechts 7 of 8 holes). De andere lus blijft wel qualifying. Indien u 18 holes speelt, zijn er qualifying condities, mits anders wordt aangegeven op onze website en/of het informatiebord. In het geval u één of twee holes niet kunt spelen, dan noteert u voor die hole(s) een score van netto par (= par + uw handicapslagen). Stel u heeft playing handicap 18 en dus op iedere hole een slag mee, dan noteert u op een par 4 een score 5 (voor 2 stableford punten). Wij zijn blij dat de mogelijkheden blijven om uw handicap up-to-date te houden.

Met vriendelijke groeten,

Martin van der Schans