Tijdelijke plaatselijke regels i.v.m. baanwerkzaamheden

27-06-2022 11:42
Zoals bekend zijn er op dit moment werkzaamheden ten behoeve van een nieuwe beregeningsinstallatie. Daarvoor worden gaten gemaakt o.a. voor de sproeiers en aftappunten die niet alleen op de fairway maar ook rondom de greens en de tees liggen. De gaten worden met graszoden bedekt. Om deze graszoden te ontzien wordt per direct onderstaande tijdelijke plaatselijke regel ingesteld.
 
Mochten voormelde gaten overigens nog niet afgedekt zijn met graszoden, dus nog open zijn, dan vallen die gaten onder de definitie van GUR en kan zo’n gat volgens Regel 16 van de Golfregels zonder straf ontweken worden.
 
Tijdelijke plaatselijke regel i.v.m. werkzaamheden ten behoeve van de nieuwe beregeningsinstallatie voor de graszoden die de gaten bedekken.
Zo lang graszoden die de gaten bedekken waarin de sproeiers en aftappunten geplaatst zijn, zichtbaar zijn ten opzichte van het gras van de omringende baan dan zijn deze graszoden als GUR te beschouwen en kunnen deze volgens Regel 16 van de Golfregels zonder straf ontweken worden. Verkort weergegeven: Zoek het dichtstbijzijnde punt zonder enige belemmering, maar niet dichter bij de hole en drop de bal binnen één stoklengte.
 
Gleuven.
Tussen de al dan niet met graszoden bedekte gaten kunnen gleuven liggen daar waar ondergronds leidingen/buizen zijn getrokken. Als de bal in of op zo’n gleuf ligt of raakt dan geldt per direct onderstaande tijdelijke plaatselijke regel.
 
Tijdelijke plaatselijke regel i.v.m. werkzaamheden ten behoeve van de nieuwe beregeningsinstallatie als de bal op een gleuf ligt of deze raakt.
Door de werkzaamheden i.v.m. de nieuwe beregeningsinstallatie kunnen gleuven ontstaan daar waar ondergronds leidingen/buizen zijn getrokken tussen de gaten waarin de sproeiers en aftappunten komen.  Wanneer de bal in of op zo’n gleuf ligt of deze raakt, mag de bal zonder straf worden geplaatst binnen 15 cm van de plaats waar de bal ligt, niet dichter bij de hole. De bal mag worden schoon gemaakt.
 
De Regelcommissie
27 juni 2022
 
Meer nieuws

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN