“Onze” baanmanager wint Prins Claus Beker

20-07-2022 16:07
Onze” baanmanager wint Prins Claus Beker.
In 1973 werd de eerste Prins Claus Beker wedstrijd gespeeld n.a.v. een initiatief van de caddies van de Brabantse golfclub Toxandria.  Tot en met 1996 werd nog een apart Nationaal Kampioen­schap voor caddies en personeel gehouden. Aanvankelijk was deze wedstrijd alleen bedoeld voor caddies en caddiemasters. Toen er steeds minder caddies kwamen, werden ook andere personeelsleden van A- en B-clubs toegelaten.
In 1996 werd besloten dat een apart caddie-kampioenschap niet langer haalbaar was en werd dit toernooi ondergebracht bij de Prins Claus Beker. Jarenlang heeft Prins Claus tijd gevonden om de beker zelf uit te reiken.
Met ingang van 2011 werd de Prins Claus Beker gekoppeld aan het Nederlands Kampioenschap voor Greenkeepers en wordt de wedstrijd over achttien holes gespeeld. De laatste jaren is het voor baanpersoneel, lid van de Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA), ook mogelijk om in te schrijven.

Dit jaar, op 18 juli, werd de wedstrijd gespeeld op onze baan en voor de clubmanager Martin van der Schans dus een ‘thuiswedstrijd’ . Dat niet alleen, hij won ook nog de eerste prijs in de A-categorie (27 punten tegen par) en deed dat ook nog eens voor de derde keer! (2015 en 2018).
Wij kunnen met recht trots zijn op onze sportieve clubmanager!
Gefeliciteerd Martin!