Beregeningswerkzaamheden op de hole

30-07-2022 16:26
De werknemers van Smits Beregening zijn nu enkele weken bezig en op lus Oost zijn al enkele holes voorzien van het nieuwe systeem. De komende week zullen holes 11 tot en met 15 worden afgerond en zijn de werkzaamheden daar voltooid. Onze greenkeepers zullen nog het oude systeem verwijderen en de grasmat waar nodig herstellen.
 
De werkzaamheden verlopen volgens planning en het personeel van Smits is bijzonder tevreden over het gedrag van de golfers. Toch is het een enkele keer voorgekomen dat golfers het bordje op de tee negeerden en de hole speelden ondanks dat het gesloten was. In verband met de veiligheid van het personeel moeten we dit voorkomen. Als er aan een hole gewerkt wordt zijn er 3 mogelijkheden met de daarbij behorende regels: 
  • Hole gesloten: Op de tee staat een bordje dat de hole is gesloten. Onder geen enkele voorwaarde mag u de hole of een gedeelte van de hole spelen. 
  • Gekleurde tees zijn naar voren geplaatst: Er worden sproeiers op de afslagplaatsen geplaatst waardoor u die niet kunt gebruiken. De witte, gele, blauwe, rode en soms ook de oranje tees zijn in het begin van de fairway neergezet. In deze situatie kunt u de hole spelen vanaf de naar voren geplaatste afslagplaats.
  • Wintergreen in gebruik: De sproeiers worden op de apron en green geplaatst. Als er een veilige afstand is tussen de werkers bij de apron/green en de wintergreen is de wintergreen in gebruik. U ziet dit aan de vlag die op de wintergreen is geplaatst. Kan deze veilige afstand niet worden gegarandeerd dan is de hole gesloten.
 
Op de website en op het publicatiebord in de hal naast de zuil ziet u op welk hole die dag werkzaamheden plaatsvinden. Komt u bij de afslagplaats dan kan één van de bovenstaande situaties van toepassing zijn. 
 
Over ca. een week, als alle sproeiers op hole 11 t/m 15 zijn geplaatst, gaat de systematiek veranderen. Smits Beregening gaat dan hole voor hole afwerken. Alle sproeiers van afslagplaats, fairway en green worden dan in ongeveer 2 dagen per hole geplaatst. De hole is dan volledig gesloten. De regel van maximaal 2 holes gesloten van maandag tot en met donderdag blijft bestaan.
Meer nieuws

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN