Slot(dag) Noord Nederlandse Senioren competitie

05-09-2022 19:21
Slot(dag) Noord Nederlandse Senioren competitie
Onder uitstekend golfweer (gem. 22 grd en een lichte bries) werd op 31 augustus jl. door golfclub Martensplek de slotdag van deze zomerse (heren) senioren competitie georganiseerd.
De ontvangst verraadde al een uitstekende organisatie; de meer dan 70 auto’s met 114 enthousiaste golfers werden naar een parkeerplek gedirigeerd. Na ontvangst en toelichting werd om 11.00 gestart met een shot gun. Alle golfers zijn afkomstig van de golfclubs in de drie noordelijke provincies inclusief De Hooge Graven en Emmeloord.

Deze unieke competitie bestaat al sinds 1994 en spelen momenteel in 3 poules om het noord Nederlandse senioren kampioenschap. De deelnemers hieraan hebben een playing handicap die ligt tussen de 18.5 en 36. Elke club heeft als “gastheer” de afgelopen zomermaanden 6 teams van 6 personen ontvangen waarbij een gereduceerd green fee tarief wordt gevraagd, dit i.t.t de NGF-competities.

Helaas kon ons team geen gastheer zijn op onze home course vanwege een onacceptabele verhoging van de green fee. (€30 naar €45) Hierdoor ontvingen wij de clubs in onze poule op St. Nyk. Als laatste in onze poule speelden onze teamleden op de slotdag mee met de algemene wedstrijd.

De drie poulewinnaars (Holthuizen, St Nyk en Parc Sandur) maakten met de spelvorm Amerikaantje uit wie zich kampioen 2022 mocht noemen. Na een zeer geslaagde golfdag ging Parc Sandur er met de bokaal vandoor. De individuele wedstrijd was voor ons memorabel. Ons teamlid Lex van der Kallen eindigde als eerste met 41 stfp.

Al met al konden we terugzien op een geslaagde slotdag.

Gerben Broers,
Captain team De Groen Ster

Bijgaand foto's van de uitreiking van de bokaal aan Parc Sandur en van de 1e prijs winnaar.