In mijn herfstdagen met trillende handen het nieuwe jaar in!

10-01-2023 20:52
Pas een week op weg in 2023 een Nieuwjaarsredevoering uitspreken. Ik geef het je maar te doen. Jarenlange ervaring en toch nog spannend, hoe mooi kan het zijn! Zondag (8 januari) speelden we voorafgaande aan de Nieuwjaarsreceptie de eerste gezellige wedstrijd van het jaar. Voor deze Nieuwjaarswedstrijd schreven zich 52 leden in. Het werd een gezellige boel op zowel West als op Oost. Man, het leek wel voorjaar met een heerlijk zonnetje en een graad of 10 op de meter.

Inderdaad, hoe mooi kan het zijn! Rond een uur of drie kwamen alle flights weer binnen en zochten elkaar op voor een gezellige nazit. En dat was geen probleem, hooguit kwam je wat later binnen en was het vinden van een geschikte plek wat ingewikkelder geworden. Maar dat is een luxeprobleem dat we graag met elkaar oplossen. Inschikken en wat dichter bij elkaar aanschuiven is echt niet moeilijk meer na de achter ons liggende coronajaren. Integendeel, we doen het graag, want wat werd het een gezellige boel in ons clubhuis. Een kwartier voor klokslag vieren volgde de bekendmaking van de winnaars van die dag. Op Oost scoorden de Harlingers Daan van den Brule en Roelof de Vries 19 punten, maar op West scoorden vader Ben en zijn zoon Michiel Ruijs met 21 punten het beste dagresultaat. Vader Ben sloot de wedstrijd in stijl af met de overwinnings-speech, hetgeen de oud-voorzitter geen enkele moeite kostte.

Het was dus mooi geweest! En toen moest de Nieuwjaarsreceptie nog beginnen! En daar zit je dan als voorzitter van de golfclub met je vooraf geprepareerde Nieuwjaarsrede in de al wat trillende handen. Ja, want altijd toch wel spannend. Hoe is de opkomst, hebben de leden nog wel zin of belangstelling, blijven de wedstrijdspelers wel zitten? Nog maar even afwachten, de speech nog even vluchtig doornemen, de glazen alvast maar laten vullen. Een blik in het clubhuis, en ja hoor daar zal je het hebben. Het werd al wat leger. Zelfs enkele tafels al weer onbezet. Het zal toch niet…. 
Maar nee hoor, even na vieren begon de zaal zich weer goed te vullen. Mooi uitgedoste leden vulden de zaal weer snel op. Het werd uiteindelijk een bijeenkomst met volledig bezette tafels en de nodige staanplaatsen. Een volle zaal, een mooi publiek, lief en leed, een teloorgaande Romeo (vertel ik je later persoonlijk nog wel eens) in mijn gedachten, een wedstrijd in de oude benen, en jullie, dat talrijke publiek wachtend op mijn woorden, en nog meer op het bevrijdend “Oud Hollands Kantelen”. Ja, ga daar maar voor staan! Dat doet je handen trillen. Maar je slikt een keer, kijkt de zaal manmoedig rond en daar ga je, in het begin nog even struikelend over je woorden …. …

Beste mensen,
“Hoe mooi is dat” schreef ik al in de uitnodiging….. 
Ja, zo begon ik de redevoering, soms wat struikelend of zoekend naar woorden. Mijn handen trilden ja, maar ik meende alles wat ik daar heb gezegd. Want het was mij een eer om dat te doen, lief en leed te delen, voor een overvolle zaal met jullie, de leden van onze Leeuwarder Golfclub De Groene Ster.
En die redevoering? Mocht je die geheel, gedeeltelijk gemist of minder goed gevolgd hebben, geen probleem! Die kun je desgewenst nog eens in het  direct hierna volgende Off Course Bericht nalezen. Het hoeft niet, maar het kan natuurlijk wel. 
2023 is dus goed begonnen, de glazen werden massaal geheven. En een beregezellige nazit, hoe mooi is dat!?

Jan Geertsma
 
Meer nieuws

BUSINESSCLUB

ONZE SPONSOREN