Handigolf Foundation

13-10-2023 10:08
Op zaterdag 26 augustus won ik samen met mijn buurvrouw Marit Postma de dubbele handicap wedstrijd. Dit was een wedstrijd waarbij de opbrengst van het inschrijfgeld ging naar de stichting Handigolf Foundation.
Vele golfers hebben naast een golfhandicap ook een fysieke handicap, vandaar de naam “ Dubbele Handicap Toernooi”.  Handigolf Foundation maakt het mogelijk dat mensen met een fysieke beperking in aanraking kunnen komen met de golfsport. Er worden clinics gegeven met revalidatiecentra, er worden speciale golfrolstoelen aangeschaft, onderhouden en uitgeleend zodat ook mensen in een rolstoel deze sport kunnen beoefenen. Dit wordt onder meer mogelijk gemaakt door de inkomsten uit het Dubbele Handicap Toernooi.
De prijs was een voucher voor een bezoek aan Golfcentrum Amsteldijk in Amstelveen.
 
Wij waren op donderdag 12 oktober te gast op dit centrum.
Na de koffie brachten we een bezoek aan de “Negen werelden van golf”. In een rondgang konden we aandacht besteden aan het putten, chippen, pitchen, afslaan en verschillende bunker situaties. Het was één grote speeltuin met uitdagende situaties, zoals het raken van een auto, het raken van verschillende plateaus, pitchen naar bordjes op afstanden van tien naar zestig meter. Overal waren mandjes en bakken met ballen beschikbaar. Na de voortreffelijke lunch konden we naar de par drie negen holes of de negen holes op de grote baan. We kozen voor het laatste. Alhoewel het die dat redelijk droog zou blijven was dat helaas niet het geval. Halverwege moesten we na het schuilen in de schuilhut toch van de baan vanwege het ontstane onweer. Ter compensatie ontvingen we een voucher voor de negen holes baan.
Die zullen worden verloot onder de deelnemers van de laatste wedstrijd van het lente en zomer seizoen, de vijfkleuren wedstrijd, op donderdag 26 oktober.
 
Bé Zwart

Foto's van Golfcentrum Amsteldijk in Amstelveen.
 
 
Meer nieuws

BUSINESSCLUB

ONZE SPONSOREN