TIP VAN DE PRO

01-09-2017 16:54
Waarom je wél moet opkijken!
 
Waarschijnlijk herkent u het volgende scenario tijdens uw ronde golf; een van de flight genoten (misschien uzelf wel) topt de bal en onmiddellijk is de analyse gemaakt: Je keek op
Nou, misschien, maar meestal is het juist tegenovergesteld.
Zoveel lesklanten en spelers tijdens een Pro-am of een ronde met mij hoor ik zeggen dat ze te nieuwsgierig waren.
Proberen níet op te kijken doet meer kwaad dan goed voor het raken van de bal, je swingtechniek en, niet onbelangrijk: je lijf.

 Als je consistenter de bal goed wilt raken, en dus niet toppen, zal je een doorzwaai moeten maken, waarbij je hoofd meedraait. Net als de pro’s (linker plaatje).
 Zoals op het plaatje strekken de benen; de schouders en de heupen draaien naar het doel.  De armen bewegen van het lijf af, daarmee raakt het clubblad gemakkelijk de bal diep genoeg.
 Hierdoor sla je een plag ná het raken van de bal, in plaats van ervoor!
 
 Dit is een andere doorzwaai dan veel amateurs het doen. Vooral als men probeert het hoofd stil en naar beneden te houden tijdens en na het raken van de bal.
 Op deze manier bewegen de armen naar de romp toe en deze intrekkende beweging zorgt ervoor dat de bal wordt getopt (rechter plaatje).
 


Ga eens oefenen om de doorzwaai te maken met meedraaien van je hoofd. Eerst meerdere malen zonder bal zodat je het gevoel krijgt een vloeiende beweging te maken.
De heupen, je romp en de schouders draaien synchroon en samen naar voren richting doel in plaats van naar beneden of omhoog.
 
Succes met oefenen en ik help je graag!
 
Martin Wedema
Meer nieuws

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN