Systeem horeca tegoed gaat verdwijnen op 1 dec a.s.

16-10-2018 19:00
Het huidige systeem van betalen bij de horeca is bij ons allen goed bekend, we gebruiken dit al jaren. Ogenschijnlijk dus een goed systeem, maar dat moet iets genuanceerder worden bekeken:
  • Het huidige kassasysteem (Domino van Bork) communiceert niet naadloos met ons boekhoudprogramma, waardoor dit extra werklast genereert op het secretariaat.
  • Daarnaast is de wijze van afboeken op de juiste lidcode zeer foutgevoelig m.n. bij het tijdelijke personeel.
  • Tevens is Domino duurder dan concurrerende alternatieven.
Ons boekhoudprogramma ReeLeeZee (RLZ) heeft zelf ook een kassamodule, genaamd Casher. Het spreekt voor zich dat de communicatie tussen Casher en RLZ perfect is. Bijkomend voordeel voor RLZ is, dat de combinatie met Casher veel goedkoper is dan met Domino. RLZ hanteert namelijk een pakketkorting van 25%. Dit past goed in ons streven naar meer efficiëntie.

Het bestuur heeft daarom besloten om per 1 december a.s. over te schakelen naar het Casher kassasysteem. De leden zullen hiervan op de achtergrond totaal niets merken. Echter waar men wel iets van merkt, is dat Casher niet de functionaliteit heeft van het huidige debet systeem (opnieuw opwaarderen horeca tegoed). Dit gaat per 1 december dus verdwijnen. Ook het jaarlijkse initiële horeca tegoed van €55,-, dat met de jaarcontributie werd gefactureerd aan de leden, komt hiermee te vervallen. Anders gezegd, met ingang van 1 december gaan we “contant afrekenen”.

Vooruitlopend op deze omschakeling willen wij de leden verzoeken hun “bar tegoed” op te maken en er voor te zorgen dat er op 1 december niets meer staat. Daar waar dit niet lukt, gaan we de resterende tegoeden naar de betreffende leden terugstorten. Zij die negatief staan, verzoeken wij de rekening spoedig te vereffenen.

Al met al een hele omschakeling die de nodige gewenning bij de leden tot gevolg zal hebben. Met ingang van 1 december wordt dus contant afgerekend bij de horeca (contant, maar bij voorkeur per PIN) voordat men huiswaarts keert. Dat zal in het begin best wel even wennen zijn, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe wijze snel zal zijn ingeburgerd.