Ingebruikname wintertees eerste week van december

01-12-2018 08:23
In het najaar wordt op de meeste banen over gegaan op zogenaamde wintertees. Dit gebeurt om speelschade op de tee tot een minimum te beperken. Op de Groene Ster gebeurt dat meestal vanaf 1 november.
Dit jaar gaan we in de loop van de eerste week van december over op het gebruik van wintertees.
De afgelopen jaren werd gekozen voor de voorkant van de gele en rode tee. Het gebruik van deze tees vorige winter heeft geleid tot forse schade welke afgelopen jaar niet goed hersteld is. 
Dit jaar zullen de wintertees dan ook geplaatst worden op de witte, blauwe en oranje tee. Dit zijn tees die over het algemeen in het 'speelseizoen' minder vaak gebruikt worden en daarmee willen we de golfer ook afwisseling bieden in de (speel)lengte van de holes.
Op de tees zelf kiezen we voor een plek waar we later in het seizoen zo min mogelijk hinder van ondervinden. 
Aangezien de blauwe tee voor met name de dames aan de lange kant is hebben we op een paar holes voor een plek op de rode tee gekozen. Ook voorkomen we daarmee dat we te vaak op een plek uitkomen die de afgelopen winters is gebruikt en er nog altijd slecht uitziet. Voor de oranje tees is gekozen om ook de beginnende golfer een goed alternatief te bieden en andere spelers de gelegenheid bieden hun ronde af te afwisselen. 

Doordat de lengte van de holes afwijkt van de reguliere afstand zijn de normale handicaptabellen niet geldig. De 'winter handicaptabellen' die de afgelopen winter zijn gebruikt gelden alleen voor de gele en rode tee. De Regel & Handicapcommissie zorgt voor nieuwe handicaptabellen. Totdat deze tabellen van de NGF zijn ontvangen zal de baan na ingebruikname van de wintertees vanaf wit en blauw tijdelijk niet qualifying zijn. Voor oranje blijft de reguliere handicaptabel van kracht. 

De baancommissie 
Meer nieuws

Word nu lid en bespaar maar liefst € 740,- met het All-In-One actiepakket voor startende golfers!

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN