Qualifying School van de Staysure Senior European Tour

26-01-2019 14:07
Beste allemaal!
De afgelopen dagen heb ik gespeeld in de Qualifying School van de Staysure Senior European Tour in Silves, Portugal. 
Na lang wikken en wegen heb ik 2 weken voor aanvang op het laatste moment besloten mij aan te melden bij de European Tour. 
In aanloop naar dit toernooi ben ik met mijn vriendin Roely vanuit Heerenveen naar de Algarve gereden. Via Parijs, waar we, én in de stad, én op Le golf National, 18 holes hebben gelopen.
Beide waren indrukwekkend en geweldig. 
Daarna via Gerona naar Denia.  Hartelijk dank Rieny en Harma Smeding, voor het gebruik van jullie mooie huis. 
Hier in Spanje heb je al te maken met snelle greens en grote hoogte verschillen. Alvast wennen met het korte werk!
Na een pittige maar evenzo mooie doorreis naar Lagos, Algarve kon de voorbereiding echt beginnen. Drie oefenrondes op verschillende banen legden de zwakke en sterke punten bloot.
Vooral het putten en chippen moet beter. Iets scherper met de tee-shots maar de ijzers en het bunkerspel gaan al goed. 
De dag voor de eerste ronde maakte duidelijk dat het niet makkelijk zou worden: windkracht 5-6 met uitschieters naar meer. Ik ben wel wat wind gewend maar het maakt het toch spannender. 
Ook op de wedstrijddag gisteren veel wind. Het lukte echter goed de eerste 7 holes, 2 onder was boven verwachting. Tot helaas een grove fout van de tee mijn score verknoeide.
Een onnodige 9 op een par 5 doet zeer. Toch goed volgehouden en een score van 75 de eerste dag. Best oké. Wetende dat plm. +3 de cut zou zijn, moest ik aan de bak.
Vandaag weer mijn best gedaan maar het ging niet geweldig. Shakey start, daarna prima tot ik op hole 11 de verkeerde club koos. De bal vloog over de green en de kans op kwalificatie weg.
Nog wel geprobeerd maar het mocht niet zo zijn. Ondanks de perfecte inzet van mijn caddie Roely.
Het was een goede leerschool. Ik weet dat ik het kan, maar zal meer moeten oefenen in de voorbereiding op toernooien. Het was een mooie ervaring. Op de site en de app van de European Tour kan je de scores en het vervolg bekijken.
Voor mij eindigt de kwalificatie hier, en weet ik wat mij volgend jaar te wachten staat.
De komende tijd verblijven we nog in de Algarve. Het weer is hier aangenaam, een stuk beter dan in Friesland, hoorde ik. De baan gaat dit weekend alweer dicht helaas. 
De komende tijd spelen we hier nog meerdere malen op mooie banen, met meestal prima weer. De Algarve is voor iedere golfliefhebber een echte aanrader. Als afsluiter spelen we de Pro-am  in Vilamoura met Harry Steggerda en Ineke Kijlstra. 
Daarna weer terug naar winter wonderland!

Sportieve golf groeten uit Portugal! 
Martin Wedema 
Golfstore Friesland
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET. 

 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN