Regen en bunkers

17-07-2019 10:36

Al genoeg gesproken over alle talenten die meegespeeld hebben voor de strokeplay-kampioenschappen afgelopen weekend. Chapeau voor alle deelnemers.
Ik wil het nog even hebben over de bunkers. Na de grote hoeveelheid regen op vrijdagmiddag voor de kampioenschappen waren de bunkers niet meer toonbaar.
Het zand was keihard, het water was van bovenaf de bunkers in gespoeld, echt gespoeld want er zijn heuse geulen ontstaan. En heel veel bunkers stonden vol water.

Tja denk je dan, de greenkeepers hadden zaterdagochtend toch even de bunkers weer tot normale bunkers kunnen maken……Dit hebben de “mannen” serieus overwogen, de wil was er.

Echter, na een betoog van een greenkeeper begrijp ik nu dat dit niet haalbaar was. Er zijn nogal wat bunkers door de baan, de wedstrijd begon al om 9.00 uur en voor alle bunkers heb je met 2 man zeker 1,5 dag nodig om alles te repareren. Per bunker de harkmachine erin om het zand rul te maken, de geulen opvullen, de kanten bijwerken en de bodem weer aanharken.

Jammer dat de natuur op een verkeerd tijdstip en op een verkeerde plaats de bunkers “verknolde”, we moeten er begrip voor hebben dat repareren niet haalbaar was.

Meer nieuws

WORD NU LID VOOR 2020 EN SPEEL DE REST VAN 2019 GRATIS!

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN