Crosscountry

08-10-2019 14:21
De crosscountry golfwedstrijd (49 deelnemers), die donderdag 3 oktober werd gehouden, was bijzonder geslaagd. De wedstrijdleiding had een prima parcours  uitgezet en het weer was in overeenstemming met de aard van de wedstrijd. Af en toe regen, wat wind, zo nu en dan een heerlijk zonnetje, kortom, soms wat ruig, maar voor elk wat wils.
Het parcours was voor deze deelnemer een verrassing maar juist dan komt het uitstekend van pas dat een voormalig hopman één van je maatjes is. Deze wist de beide andere deelnemers van de flight haarscherp te vertellen waar de voetangels en klemmen konden zitten. Daarom werd onze cross country meer een kwestie van uitvoering bij de hole, dan dat wij ons zorgen hoefden te maken over de weg er naar toe. En dus bleef er wat extra tijd over om onderweg te genieten.
Uit de resultaten na afloop bleek dat het merendeel van de deelnemers, hetzij uit ervaring, hetzij met gezond verstand, de baan goed konden lezen. Er werden veel birdies (13) gescoord en ook over het aantal behaalde punten waren de meesten uitermate tevreden.
De winnaars (Roy Mesken met 46 – en Rein Faber met 48 punten) bewezen met deze super scores niet alleen oog te hebben voor de obstakels tijdens de cross, maar ook voldoende precisie in de afwerking . Kortom, een zeer geslaagde dag, die zoals gewoonlijk, afgesloten werd met de door het horeca-team prima verzorgde hapjes en drankjes.

Deelnemer