Pepernoot

03-12-2019 19:24
Een pepernootje

Zondag 1 december jl heb ik meegedaan aan de pepernootwedstrijd. Bij de shotgun start leek het even mis te gaan met het weer, een druilerig regentje is niet prettig om in te spelen.
Maar blijkbaar kan onze Sint alles, want zowaar na 1 slag hield het op met regenen. We hebben zelfs de zon mogen zien.
Ik liep in een flight van 4, waarbij 1 niet mocht spelen maar wel aangelijnd mee mocht. Jette had namelijk haar hond, Smokey, meegenomen.
Op de momenten dat Jette mocht swingen namen Carien en ik de zorg voor Smokey over.
Piet had wel een heel lastige Par gezet, het aantal gescoorde birdies was dan ook niet groot. Alleen op hole 17 had Piet het blijkbaar wat moeilijk gehad, gelet op de par 4 daar.
Chapeau aan de organisatoren; niet meer een beduimeld plastic zakje in de hole met daarin een papiertje met de par, maar keurig een herbruikbaar hoesje aan de vlag geklipt.
De pieten hadden het lekker druk, eerst de zomergreens weer instellen, dan pepernoten uitdelen, waarbij passerende  kleine kinderen buiten de baan ook de aandacht kregen.
Terug in het clubhuis werd het erg gezellig, waarbij Sinterklaas aanwezig was. Hulde aan Sinterklaas die de nodige aandacht schonk aan de kinderen en enkele enthousiaste mentoren.
Bij deze de oproep door de winnaar van 2019 aan diegenen die niet hebben meegedaan, om mij volgend jaar te verslaan. Ik neem aan dat Sint daar dan juiste aandacht voor heeft.
Het jaar kon al niet kapot, maar het winnen van de pepernotenwedstrijd voelt als Dubai gehaald!!!
Een groet van Jan H