Herendag 2 januari 2020, hole 19 en emmers graszoden…...

03-01-2020 14:30
Op 2 januari hadden de heren de primeur voor 2020. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, tijd om wat overtollig oliebollenvet-, alcohol- en vuurwerk nevels te verjagen. Met 33 deelnemers, die een doordringende kou en de natte vochtige deken van fijne waterdruppeltjes wisten te trotseren, was het in meerdere opzichten een prima start van het nieuwe jaar.
 
De scores waren hier en daar hoog, reden om aan te nemen dat de deelnemers die dat presteerden (Wijtze, Marco, Freek, Bé, Koos, Nick, Eric en Lex, om er een paar te noemen), de afgelopen weken gewoon zijn blijven doortrainen. En met succes. De Leary en de Neary Callaway ballen van sponsor “Primera” Post en de 4 birdie ballen van sponsor “Riedpolder” Kroon werden ook weer zeer op prijs gesteld.
 
Bij verschillende teamsporten wordt de 3e helft meestal genoemd als de meest interessante. Bij golf schijnt hole 19 daarvoor synoniem te staan. Prestaties worden geëvalueerd, hier en daar medespelers uitgedaagd maar bovenal genoten van de nazit. Zo ook bij de Herendagen. Het feit dat er veel meer punten hadden kunnen worden gescoord als bijvoorbeeld de handicart van de Marshal niet hinderlijk in de weg had gestaan (waardoor minstens 2 slagen werden verspeeld), een putje van 20 centimeter dat werd gemist omdat de wedstrijdleiding zich even liet zien en vele andere uiterst moeilijke ballen die wel “vielen”, of gemakkelijke die dat niet deden; alles passeerde de revue. En dit in een setting (alle tafels aan elkaar, 33 man compact bij-elkaar) die in de verte deed denken aan een bierhalle (maar dan gezelliger). Duidelijk dat de horeca, onder de altijd immer goedlachse Janke, het weer prima voor elkaar had. Kortom er viel, behalve over de doordringende kou, versterkt bij hole 7 door de doordringende wind, vrijwel niets te klagen op deze eerste wedstrijddag in het nieuwe jaar.
 
Er zijn echter een paar situaties die aandacht vragen en waarschijnlijk eenvoudig opgelost kunnen worden. Het is bijvoorbeeld aan te bevelen de buffer met minimaal één flight uit te breiden. De voorzitter van de wedstrijdleiding zou hiermee kunnen voorkomen dat er frustratie ontstaat bij de spelers die “door” willen en bij de spelers die niet op de geklokte tijd kunnen starten. Oplossen dus….
 
Het terugleggen van de graszoden is ook zo’n punt. Door meerdere personen opgemerkt tijdens en na de wedstrijd. Er was iemand die zelfs aangaf dat er meerdere emmers gevuld zouden kunnen worden met alle zoden die niet teruggelegd waren. Uiteraard hebben we het dan niet alleen over die paar uur van deze Herendag, maar ook van vele uren spelen daarvoor.  Let wel: wie de schoen past trekke hem aan, want vele spelers leggen altijd alles terug!
 
Wedstrijdleiding.
 
PS
Dit was de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, dus de nodige handdrukken en kussen werden alvast gewisseld. Neemt niet weg dat op 5 januari de officiële Nieuwjaarwedstrijd en de Nieuwjaarsreceptie wordt gehouden. Het is maar dat u het weet……

   

Putten bij hole 1                                                                                        Afslag bij hole 11

 
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET  
OOK VOOR (VRIJE) GOLFERS IS ER DEZE ZOMER EEN HEEL INTERESSANTE AANBIEDING 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN