Bal Ingebed

05-02-2020 16:01
In de winter zal je bal sneller ingebed komen te liggen dan in de zomer als de fairways droog en hard zijn. Mag je je bal ongestraft oppakken en droppen?
Een bal die ingebed is in zijn eigen pitchmark in het algemeen gebied mag zonder straf gedropt worden. Het algemeen gebied is de term voor door de baan.
Uitzondering: je hebt geen recht op een vrije drop als de bal ingebed is in zand in een deel van de het algemeen gebied waar het gras niet op fairwayhoogte of lager is gemaaid (bijvoorbeeld een zanderig gebied in de rough, een wasteland area met zand). Als het gaat om zand op een kort gemaaid deel van de baan (bijvoorbeeld een divot op een fairway die door de greenkeepers met zand en graszaad is gevuld), dan heb je bij een ingebedde bal wel recht op een vrije drop. Met 'zand' worden niet de bunkers bedoeld. 
Kort gezegd: je mag de bal oppakken, schoonmaken en droppen als de bal in de rough, fairway of foregreen rondom de green is ingebed, mits de bal is ingebed in zijn eigen pitchmark.
De illustratie laat zien wanneer een bal als ingebed wordt beschouwd.Waar moet je droppen?
Als je 'relief' mag nemen omdat je bal is ingebed mag je de bal oppakken, schoonmaken en droppen zonder strafslag. Je dropt in de relief area oftewel dropzone. De dropzone is in dit geval binnen één clublengte van het referentiepunt (de plaats waar de bal ingebed was) en niet dichter bij de hole dan het referentiepunt.


 
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET  
OOK VOOR (VRIJE) GOLFERS IS ER DEZE ZOMER EEN HEEL INTERESSANTE AANBIEDING 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN