NNO- en Open Jeugd wedstrijden 2018 

25-11-2018 Pepernoten wedstrijd: verslag

Zondagmiddag om 13.00 uur was het dan zo ver. Er gaan twee flights met de jongste jeugd (met baanpermissie per 3 voor de herfstvakantie behaald) de par 3 baan op voor de Pepernoten wedstrijd. De eerste flight met Lola en Kars en de tweede flight met Jordy en Rune. De twee peiten kwamen ook nog langsrijden en deelden pepernoten en warme chocolademelk uit. Een van de kinderen vond de chocolade melk niet zo lekker als die van thuis. Een ander probleem was dat je niet kan slaan met een beker in je hand, dus stond de begeleider van de flight met twee beker in de hand. Ook het verplaatsen van de kar met chocolade melk in de hand leverde enige problemen op doordat er een scheut melk over de kar wer gegoten. Dit moest eigenlijk wel ter plekke worden schoongemaakt en wel direct. Gelukkig hadden de Pieten voor de spelers afgeslagen, bijna een hole in one. Dat laatste vonden we zwak vanwege de lage handicap van Piet. Nu lag de bal 20 cm van de hole en konden de flightgenoten de bal er in een keer wel inputten, waar er anders wel eens drie keer over werd gedaan.
Na 5 holes zijn we naar binnen gegaan waar we voor de uitslag moesten wachten op de laatste flight van de grote baan. In deze wedstrijd met de volwassenen deden ook drie jeugdspelers mee.

Toen kwam Sinterklaas. Deze haalde de spelers naar voren en reikte de prijzen uit:

1. Rune (laatste hole 1 slag minder dan Jordy)
2. Jordy
3. Lola
4. Kars


08-09-2018 Club kampioenschap: verslag

Bij deze een stukje met mijn ervaring in de baan tijdens het Clubkampioenschap 2018.
Wij begonnen vroeg met een starttijd om 09.08. Ik kwam als eerst aan op de golfclub. Enkele minuten later zag ik mijn flightgenoot Jordi die naar mij knikte achter het stuur die er ook al vroeg bij was. Ik liep het clubhuis binnen om vervolgens mijn kaart in ontvangst te nemen. Meer clubgenoten kwamen binnen en er werd even gekletst. Kort daarna ging ik mezelf klaarmaken door even in te slaan, te chippen en te putten. Met een matige afslag wist ik eigenlijk niet wat ik van deze ronde moest verwachten. De eerste twee holes liep ik niet lekker. Op hole 1 een dubbel bogey en daarna een bogey. De eerste negen holes verliepen daarna redelijk met een aantal parren. Aangekomen op hole 9 sloeg ik af. De bal had iets te veel hoek spin, maar de bal bleef op de fairway. Jordi en Jeroen meette de afstand naar de vlag die 192 van mij afstond. Ik sloeg een ijzer 6 naar de green en wist de bal 9 meter van de hole te krijgen. Ik zei nog tegen Jeroen en Jordi dat het leuk zou zijn als ik een eagle kon maken om vervolgens een paar bogey’s te compenseren. Ik wist deze putt te maken voor eagle en was blij, vanzelfsprekend. De tweede negen verliepen redelijk met een paar parren en bogey’s. Met een uiteindelijke score van 84 slagen wist ik clubkampioen te worden van 2018. Ik heb het erg gezellig gehad met Jordi en Jeroen in de flight. Ik zal volgend jaar mijn titel dan ook verdedigen. Bedankt iedereen! 
Jelte22-09-2018 Cross Country: verslag.
In de feestweek op zaterdag 22 september 2018 was er naast de cross country wedstrijden ook een wedstrijd voor onze jongste jeugdleden Lola, Rune, Jordy en Kars. Zij mochten onder leiding van Jos Wardenaar voor het eerst op de grote baan. Ze vonden de baan wel heel groot. 
 
Eerst was er spannende putt wedstrijd op de puttinggreen bij hole 18. Daarna werd er een wedstrijd gespeeld op hole 18. Ook deze was spannend. Kars bleek de sterkste speler te zijn. Hij werd dan ook eerste. 

       

2018 NNO competitie: verslag
 
Een aantal van jullie weet het al. De jeugd van de Groene Ster is eerste geworden in de NNO competitie. Tevens is Jordi eerste geworden in categorie 1, Rafaël tweede in categorie 2 en Dimas eerste in categorie 3. Er hebben 8 spelers mee gedaan, waarvan twee maar één wedstrijd gespeeld hebben. Er waren dus 6 vaste spelers: Jordi, Rychon, Rafaël, Milan, Dimas en Jelle Kor. 
 
Zoals we al tijdens de laatste vergadering besproken hebben, willen we naar aanleiding van het kampioenschap een feestje vieren. Ik denk dat dit het beste op een zondagmiddag kan. Hebben jullie voorkeur voor een datum? Het zou leuk zijn als er ook iemand van het bestuur bij aanwezig is en als wij de kinderen iets kunnen geven. De beker staat op de club in de prijzenkast. 


     
De prijswinnaars van het seizoen NNO 2018                                                              NNO beker 20182017 NNO competitie: verslag


De prijswinnaars van seizoen 2017 NNO van li. naar re:
Rafaël - 1e prijs in cat. 2 (geen overall winnaar) ; Rychon - overall 3e in cat. 1 ; Dimas - 3e overall winnaar in cat. 3 en 2e prijs in cat. 3.


Groet,
Jeugdcommissie

Als je nu lid wordt voor 2019, speel je de rest van 2018 gewoon GRATIS*!

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN