NNO- en Jeugdwedstrijden 2019

Club Kampioenschappen Jeugd Groene Ster

Ook dit jaar hebben we de Groenester Clubkampioenschappen Jeugd 2019. De wedstrijd wordt gespeeld op 
Zaterdag 7 september 2019 vanaf 9.00 uur

We nodigen jullie van harte uit mee te spelen op deze mooie 18 holes golfbaan. 
Deelname kan plaatsvinden in één van de drie categorieën: 
1. Cat. I, 18 holes bruto Strokeplay, van handicap 0 t/m 18.9 
2. Cat. II, 18 holes Stableford, van handicap 19 t/m 36
3. Cat. III, 9 holes Stableford, van handicap 36 t/m 54 

Aanmelden voor het Jeugd Clubkampioenschap kan via E-Golf website tot donderdag 5 september 18.00. 
Indien dit niet lukt kan het ook met een via een mailtje aan de jeugdgroenester@gmail.com

Bij uw opgave ontvangen wij graag de naam, de geboortedatum, het NGF nummer, de actieve handicap, uw e-mailadres 

 


Fries Jeugd Kampioenschap Golf

Dit jaar heeft Golfclub Gaasterland de eer om gastheer te zijn voor het Fries Jeugd Kampioenschap Golf. 
Net als ieder jaar vinden deze kampioenschappen plaats het weekend ná de volwassen editie, en dit jaar valt het Jeugdkampioenschap dus op 
Zondag 22 september 2019

We nodigen de jeugdleden van harte uit mee te spelen op onze prachtige baan in Gaasterland. 

Deelname kan plaatsvinden in één van de drie categorieën: 

1. Cat. I, 18 holes Single bruto Strokeplay, inschrijving van handicap 0 t/m 18,4 

2. Cat. II, 18 holes Stableford, van handicap 18,5 t/m 36 

3. Cat. III, 9 holes Stableford, vanaf handicap 36 t/m 54 (= GVB/clubhandicap) 

Het inschrijfgeld voor deze hele dag bedraagt € 15,-- per deelnemer. 

U ontvangt hiervoor: 
Deelname aan de wedstrijd en een baanboekje
Ontvangst met koffie en thee, ranja voor de kinderen en een lekkernij
Een heerlijk gevuld lunchpakket voor de deelnemers in de baan
Een snack bij binnenkomst c.q. tijdens de prijsuitreiking 

Betreden van de baan is voor niet-deelnemers niet toegestaan; uitzondering hierop zijn de tee hole 1/10, green hole 9/18.
Tijdens de wedstrijd wordt voor de ‘achterblijvers’ livescoring aangeboden in het clubhuis, waardoor men de prestaties in de baan op de voet kan volgen. 
Voor de gasten en belangstellenden zijn tegen een aantrekkelijk tarief verschillende dranken en koude en warme snacks in het clubhuis verkrijgbaar. 

Aanmelden voor het Fries Jeugdkampioenschap vóór maandag 2 september d.m.v. een mailtje op jeugdgroenester@gmail.com
Bij uw opgave ontvangen wij graag je naam, geboortedatum, NGF nummer, actieve handicap en categorie van deelname.

Wij zullen de opgaves dan doorgeven aan Golfclub Gaasterland.

Er geldt een maximum van 8 deelnemers per vereniging. We zullen dan ook opgave doen op volgorde van aanmelding. 
De jeugdcommissie,

Notitie: 

Deelname aan Cat.III (9 holes Stableford) staat OOK open voor kinderen die op de speeldatum wél een EGA handicap  ≤ 36 hebben, maar die op de speeldatum 22 september 2019 maximaal 10 jaar oud zijn. 

Deze kinderen kunnen kiezen voor deelname binnen Categorie II óf III. 

Deze keuze moet vooraf worden gemaakt. Het is niet mogelijk om bij opgave van de 18 holes ronde, na de start, tussentijds, na 9 holes uit te stappen en de ronde dan te beëindigen. Kinderen worden indien zij dat doen voor cat. II gediskwalificeerd en niet in de uitslagen van cat. III opgenomen. 

Kinderen die maximaal 10 jaar oud zijn op de speeldatum én een EGA handicap ≤ 18,4 kunnen alleen deelnemen aan Categorie I. 

Kinderen ouder dan 10 jaar op de speeldatum én in bezit van een EGA handicap ≤ 36, mógen zich wél inschrijven in de Cat. III waarbij slechts 9 holes wordt gespeeld, maar zij spelen dan mee búiten mededinging en slechts voor de gezelligheid van de wedstrijd. 

Dus: kinderen ouder dan 10 jaar op de speeldatum en met een EGA handicap ≤ 36 zijn dan dus uitdrukkelijk uitgesloten van de prijzen in Categorie III. 

Deelnemers óuder dan 10 jaar op de speeldatum met een EGA handicap ≤ 36 spelen voor het Kampioenschap 18 holes in de Categorieën I of II (wat van toepassing is). 

Door de permanente flightbegeleiding op íedere flight door de scorewaarnemers is ook het plezier en de veiligheid van de jongste kinderen binnen de Categorieën I en II 18 holes lang gewaarborgd.


Wedstrijd programma 2019 op de Groene Ster

Al onze jeugdspelers kunnen hier aan mee doen.
 
1. Zondag      26 mei Lentewedstrijd gaat niet door wegens te weinig deelname
2. Vrijdag 1 november     Halloweenwedstrijd  
3. Zondag      10 november   Jeugd tegen de jeugdcommissie  
4. Zondag      1 december    Pepernotenwedstrijd wedstrijd  
5. Maandag 30 december   Oliebollenwedstrijd  


Info met betrekking tot opgeven voor deze wedstrijden wordt tijdig bekend gemaakt op deze site.
 

NNO wedstrijden

Beste jeugdleden, 


Binnenkort starten de wedstrijden van de NNO competitie. De kosten bedragen € 7,50 per wedstrijd. Deze dienen ter plekke bij de clubs betaald te worden. 

Er zal gespeeld worden in vier categorieën.: 
Cat 4 hcp 54 – 36 9 holes oranje tee
Cat 3 hcp 36- 18 9 holes vrije keus tee
Cat 2 hcp 36-18 18 holes vrije keus tee
Cat 1 hcp 18 en lager 18 holes vrije keus tee

Al onze jeugdspelers kunnen hier aan mee doen.

Opgeven voor deze wedstrijden kan door uiterlijk 27 april 2019 een mail te sturen naar de jeugdcommissie (jeugdgroenester@gmail.com). Daarin graag aangeven welke wedstrijden en vanaf welke tee je wilt spelen. 
 
1. Zondag    12 mei Golfclub Lauswolt Beetsterzwaag
2. Zaterdag    1 juni Golfclub de Semslanden Gasselternijveen
3. Zondag    23 juni Golfparc Sandur Emmen
4. Zondag      1 september Golfclub Duurswold Steendam
5. Zondag    29 september Golfclub NN&GC Glimmen
6. Zondag      6 oktober Golfclub G&CC de Drentsche Assen (onder voorbehoud)
7. Zondag    13 oktober Golfclub de Groene Ster Leeuwarden

Voor meer informatie klik op de smiley laugh 

2018 archief


25-11-2018 Pepernoten wedstrijd: verslag

Zondagmiddag om 13.00 uur was het dan zo ver. Er gaan twee flights met de jongste jeugd (met baanpermissie per 3 voor de herfstvakantie behaald) de par 3 baan op voor de Pepernoten wedstrijd. De eerste flight met Lola en Kars en de tweede flight met Jordy en Rune. De twee peiten kwamen ook nog langsrijden en deelden pepernoten en warme chocolademelk uit. Een van de kinderen vond de chocolade melk niet zo lekker als die van thuis. Een ander probleem was dat je niet kan slaan met een beker in je hand, dus stond de begeleider van de flight met twee beker in de hand. Ook het verplaatsen van de kar met chocolade melk in de hand leverde enige problemen op doordat er een scheut melk over de kar wer gegoten. Dit moest eigenlijk wel ter plekke worden schoongemaakt en wel direct. Gelukkig hadden de Pieten voor de spelers afgeslagen, bijna een hole in one. Dat laatste vonden we zwak vanwege de lage handicap van Piet. Nu lag de bal 20 cm van de hole en konden de flightgenoten de bal er in een keer wel inputten, waar er anders wel eens drie keer over werd gedaan.
Na 5 holes zijn we naar binnen gegaan waar we voor de uitslag moesten wachten op de laatste flight van de grote baan. In deze wedstrijd met de volwassenen deden ook drie jeugdspelers mee.

Toen kwam Sinterklaas. Deze haalde de spelers naar voren en reikte de prijzen uit:

1. Rune (laatste hole 1 slag minder dan Jordy)
2. Jordy
3. Lola
4. Kars


08-09-2018 Club kampioenschap: verslag

Bij deze een stukje met mijn ervaring in de baan tijdens het Clubkampioenschap 2018.
Wij begonnen vroeg met een starttijd om 09.08. Ik kwam als eerst aan op de golfclub. Enkele minuten later zag ik mijn flightgenoot Jordi die naar mij knikte achter het stuur die er ook al vroeg bij was. Ik liep het clubhuis binnen om vervolgens mijn kaart in ontvangst te nemen. Meer clubgenoten kwamen binnen en er werd even gekletst. Kort daarna ging ik mezelf klaarmaken door even in te slaan, te chippen en te putten. Met een matige afslag wist ik eigenlijk niet wat ik van deze ronde moest verwachten. De eerste twee holes liep ik niet lekker. Op hole 1 een dubbel bogey en daarna een bogey. De eerste negen holes verliepen daarna redelijk met een aantal parren. Aangekomen op hole 9 sloeg ik af. De bal had iets te veel hoek spin, maar de bal bleef op de fairway. Jordi en Jeroen meette de afstand naar de vlag die 192 van mij afstond. Ik sloeg een ijzer 6 naar de green en wist de bal 9 meter van de hole te krijgen. Ik zei nog tegen Jeroen en Jordi dat het leuk zou zijn als ik een eagle kon maken om vervolgens een paar bogey’s te compenseren. Ik wist deze putt te maken voor eagle en was blij, vanzelfsprekend. De tweede negen verliepen redelijk met een paar parren en bogey’s. Met een uiteindelijke score van 84 slagen wist ik clubkampioen te worden van 2018. Ik heb het erg gezellig gehad met Jordi en Jeroen in de flight. Ik zal volgend jaar mijn titel dan ook verdedigen. Bedankt iedereen! 
Jelte22-09-2018 Cross Country: verslag.
In de feestweek op zaterdag 22 september 2018 was er naast de cross country wedstrijden ook een wedstrijd voor onze jongste jeugdleden Lola, Rune, Jordy en Kars. Zij mochten onder leiding van Jos Wardenaar voor het eerst op de grote baan. Ze vonden de baan wel heel groot. 
 
Eerst was er spannende putt wedstrijd op de puttinggreen bij hole 18. Daarna werd er een wedstrijd gespeeld op hole 18. Ook deze was spannend. Kars bleek de sterkste speler te zijn. Hij werd dan ook eerste. 

       

2018 NNO competitie: verslag
 
Een aantal van jullie weet het al. De jeugd van de Groene Ster is eerste geworden in de NNO competitie. Tevens is Jordi eerste geworden in categorie 1, Rafaël tweede in categorie 2 en Dimas eerste in categorie 3. Er hebben 8 spelers mee gedaan, waarvan twee maar één wedstrijd gespeeld hebben. Er waren dus 6 vaste spelers: Jordi, Rychon, Rafaël, Milan, Dimas en Jelle Kor. 
 
Zoals we al tijdens de laatste vergadering besproken hebben, willen we naar aanleiding van het kampioenschap een feestje vieren. Ik denk dat dit het beste op een zondagmiddag kan. Hebben jullie voorkeur voor een datum? Het zou leuk zijn als er ook iemand van het bestuur bij aanwezig is en als wij de kinderen iets kunnen geven. De beker staat op de club in de prijzenkast. 


     
De prijswinnaars van het seizoen NNO 2018                                                              NNO beker 20182017 NNO competitie: verslag


De prijswinnaars van seizoen 2017 NNO van li. naar re:
Rafaël - 1e prijs in cat. 2 (geen overall winnaar) ; Rychon - overall 3e in cat. 1 ; Dimas - 3e overall winnaar in cat. 3 en 2e prijs in cat. 3.


Groet,
Jeugdcommissie

WORD NU LID VOOR 2020 EN SPEEL DE REST VAN 2019 GRATIS!

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN