Corona Protocol

Coronaprotocol per 20 oktober 2020

De laatste persconferentie van de regering van afgelopen dinsdag 13 oktober heeft voor ons de volgende consequenties.
Het NGF protocol voor de golfsport is hier te downloaden.

Algemeen
  1. Kom niet naar de golfclub als u of iemand bij u thuis een van de volgende klachten heeft: verkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn, verhoging (vanaf 38 graden). En laat u dan vooral testen.
  2. Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  3. Vermijd fysiek contact met andere golfers, personeel en gasten.
  4. Was en/of desinfecteer uw handen.
  5. Volg aanwijzingen van personeel en marshals op.
Golfregels voor leden en gasten van de Leeuwarder Golfclub De Groene Ster
  1. Reserveer te allen tijde vooraf een starttijd voor een ronde, ook op de par3 baan.
  2. Meld u aan bij de zuil in de aankomsthal van het clubhuis voor vertrek van de ronde. Desinfectiemiddelen zijn bij de zuil beschikbaar.
  3. Draag bij het binnentreden van het clubgebouw een mondkapje.
  4. Start met de ronde op de gereserveerde starttijd en houd afstand ten opzichte van de voorgaande flight.
  5. In de baan zijn geen ballenwassers beschikbaar.
  6. De vlaggenstok blijft in de hole staan.
  7. Er zijn geen harken in de bunker. Hiervoor geldt de tijdelijke regel van plaatsen van de bal in de bunker op een kaartlengte afstand.
  1. Wedstrijden mogen plaatsvinden, waarbij de limiet 72 deelnemers is.
  2. Uitsluitend 1 hole start is toegestaan zolang de horeca gesloten is.
  3. Wedstrijdkaarten liggen klaar in de hal.
  4. Gebruik bij voorkeur de digitale app van E-golf4U voor het invoeren van de score.
  5. Er is geen nazit bij een wedstrijd. U wordt verzocht meteen na de ronde te vertrekken.
  6. Vermijd groepjes van meer dan 4 personen bij binnenkomst na hole 9 of bij doorloop naar hole 10.  Het is niet toegestaan om gebruik te maken van terrasstoelen op het pleintje.  Het is ook niet toegestaan om de bestelde drank- en etenswaren te nuttigen op het pleintje. Houd te allen tijde de 1,5 m afstand van elkaar.
  7. De winnaars worden online bekend gemaakt via E-golf4U.
Driving range en putting green
  1. De driving range kan gebruikt worden vanaf de afslagplaatsen.
  2. Aan de overzijde van de driving range mag ook afgeslagen worden door max. 4 personen met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
  3. Op de putting green mogen gelijktijdig 6 golfers oefenen met inachtneming van voldoende afstand (1,5 meter) van elkaar.
  4. Voor het ontsmetten van ballenmandjes is desinfectiemateriaal in het ballenhok
  5. Lessen, trainingen, clinics en andere vormen mogen voor 18 jaar en ouder plaatsvinden, maximaal in groepjes van 4 personen exclusief de pro. Hoe werkt dat? 1 les kan uit meerdere groepjes van 4 bestaan. Voorwaarde is dat er ruimte is tussen de groepjes en het niet als 1 groep wordt gezien. Dus als de les op de driving range is met 8 personen, dan deelt u dit als volgt in: 4 matten, 1 mat vrij, volgende 4 personen. Een andere voorwaarde is dat de groepjes van 4 niet mengen. Dit om te voorkomen dat een besmet persoon niet de hele groep infecteert.
Handicarts
  1. Volgens de gangbare procedure kan een sleutel worden afgegeven door het personeel. Overdag tot 16.00 uur door het secretariaat, na 16.00 uur door een medewerker horeca.
  2. Neem een papieren zakdoekje of doekje mee bij het ophalen van de handicart.
  3. Reinig het stuur met het zakdoekje/doekje en met het aldaar beschikbaar gestelde desinfectiemateriaal.
  4. Indien 2 personen, niet behorende tot hetzelfde huishouden, gebruik maken van een handicart, dan dienen beiden een mondkapje te dragen in de handicart. Spelen mag zonder mondkapje.
Horeca
  1. De horeca is op last van de gemeente Leeuwarden tot nader order gesloten.
    Bij (her)opening zullen de dan geldende regels hier worden vermeld
    .
  2. Vanaf 19 oktober is het mogelijk om Koffie to go mee te nemen in de baan. Ook wordt het mogelijk om afhaalmaaltijden te bestellen. Houd hiervoor de borden in de gaten.
  1. Het secretariaat is op werkdagen geopend van 8.30 – 16.00 uur.
  2. Bij het binnentreden van het secretariaat dient u een mondkapje te dragen.
  3. U blijft achter de balie en het plexiglazen scherm.
Het clubhuis
  1. Alleen de hal van het clubhuis en de toiletten zijn dagelijks geopend. Kleedkamers zijn gesloten.
  2. We verzoeken u dringend advies om een mondkapje te dragen in de binnenruimtes.
  3. De bestuurskamer en het restaurantgedeelte kunnen, afhankelijk van het aantal personen, gebruikt worden voor overleg/ vergaderingen indien strikt noodzakelijk. Hiervoor kunt u een afspraak maken via het secretariaat.
Calamiteiten
  1. Naast de marshal is er altijd een personeelslid aanwezig om handelend te kunnen optreden bij calamiteiten.
  2. Op werkdagen tot 16.00 uur zijn medewerkers secretariaat, bij afwezigheid van de marshal, aanspreekpunt voor calamiteiten.
  3. In weekenden en van 16.00 tot 18.00 is een horecamedewerker aanwezig.
  1. In de shop kunnen max. 3 klanten tegelijk aanwezig zijn.
  2. Bij het binnentreden van de shop dient u een mondkapje te dragen.
  3. Desinfectiemiddel voor de handen is beschikbaar bij de ingang van de shop.
Wij rekenen erop dat leden en gasten bovenstaande regels in acht nemen. Dienstdoende marshals, personeel, bestuursleden en greenkeepers hebben het recht u hierop aan te spreken. Accepteer ook dat men door elkaar op de regels kan worden gewezen.
Houd u aan de aanwijzingen, zo niet dan kunt u bij ernstige overtredingen (tijdelijk) van de baan worden verwijderd. Dit ter bescherming van andere golfers, gasten en medewerkers.
Wij danken u voor uw begrip en medewerking en wensen u een bijzonder prettig verblijf op onze prachtige golfbaan!

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET.