Corona Protocol

Coronaprotocol per 5 juni 2021 
 
Per 5 juni wordt weer een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. We mogen weer wat meer!! De basisregels blijven echter wel van kracht.  

 
 
Nieuwe (en bestaande) maatregelen per 5 juni 2021 

 
 1. Golfen mag in flights van 3 of 4 personen. 
 2. De starttijden worden hierom aangepast naar 10 minuten. 
 3. Men kan max 1 keer per dag een starttijd inboeken voor 18 of 9 holes. 
 4. De maximale handicap per flight blijft voorlopig vastgesteld op 110.  Een mentor die met 2 startende golfers de baan in gaat kan bij het secretariaat een starttijd reserveren. Dit geldt ook voor de par3 baan. 
 5. De interne wedstrijden kunnen doorgaan met een flight van 3 o 4 personen
 6. De golfshop is weer open. Eén klant per 10 vierkante meter.  
 7. Lessen, clinics en buiten in groepsverband sporten of trainen mag met maximaal 50 personen. Voor sporters t/m 27 gelden geen restricties.  
 8. Gastspelers, 4**** spelers en greenfeespelers zijn weer welkom.
 9. De horeca mag weer open!!! Het terras was al open. Nu mag ook de binnenruimte open voor max. 50 personen tot max. 22.00 uur 
 10. Vergaderingen en bijeenkomsten zijn weer mogelijk. 
 11. Kleedkamers en douches zijn geopend.
 1. LET OP!  De coronaregel voor harken in de bunker en de vlaggenstok in de hole met verhoging is weer van kracht vanaf deze week. Dat betekent dat ook de plaatselijke regel van plaatsen in de bunker weer van kracht wordt. (Zie verder) 
   Golfregels voor leden van de Leeuwarder Golfclub De Groene Ster
 1. Reserveer te allen tijde vooraf een starttijd voor een ronde, ook op de par3 baan.
 2. Meld je aan bij de zuil in de aankomsthal van het clubhuis voor vertrek van de ronde. Desinfectiemiddelen zijn bij de zuil beschikbaar.
 3. Draag bij het binnentreden van het clubgebouw een mondkapje.
 4. Start met de ronde op de gereserveerde starttijd (niet eerder) en houd afstand ten opzichte van de voorgaande flight.
 5. De vlaggenstok blijft in de hole  
 6. Er zijn weer geen harken in de bunker. Hiervoor geldt de tijdelijke regel van plaatsen van de bal in de bunker op een kaartlengte afstand.
  Deze regel is op verzoek van een aantal leden weer ingesteld. Het aanraken van hark en vlaggenstok voelt voor hen niet veilig en zij willen elk risico zoveel mogelijk uitsluiten. Wij menen dat wij in het kader van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid tegemoet moeten komen aan het verzoek van deze leden totdat er verdere versoepelingen worden aangekondigd
 7. De 4**** spelers zijn weer welkom 
 8. Greenfeespelers worden weer beperkt toegelaten.
Wedstrijden
 1. Wedstrijden mogen plaatsvinden, waarbij de limiet 72 deelnemers is.  Het aantal deelnemers kan per wedstrijd verschillen.                                            
 2. De wedstrijd over 18 holes blijft gehandhaafd.  
 3. Wedstrijdkaarten kunnen weer opgehaald worden bij de wedstrijdleiding in het restaurant. 
 4. Gebruik bij voorkeur de digitale app van E-golf4U voor het invoeren van de score.
 5. Jeugd tot 18 jaar mag weer nationale wedstrijden spelen. Er mag echter geen publiek aanwezig zijn. 
 6. Voor golfers ouder dan 18 jaar verandert er niets. Onderlinge wedstijden zijn wel toegestaan. In golf is het bij het oefenen en spelen echter niet nodig om elkaar te naderen binnen 1,5 meter. “Houd 1.5 meter van anderen” is nog steeds een van de basisregels in de bestrijding van de coronapandemie. Om deze reden verdient het de aanbeveling om leden en gasten van 18 jaar en ouder nog steeds te verplichten om de 1,5-meterrichtlijn in acht te nemen bij het spelen in de baan en het gebruikmaken van de oefenfaciliteiten. 
 7. Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club. Het is hierbij belangrijk om groepsvorming te voorkomen. Ook hier mag geen publiek aanwezig zijn.
8.     Om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden, wordt geadviseerd geen shotguns te organiseren of in elk geval het aantal deelnemers aan een shotgun te minimaliseren. Een coördinator moet ervoor zorgen dat er geen groepsvorming ontstaat.
 1. Men kan na afloop van de wedstrijd gebruik maken van zitplaatsen op het terras of in het restaurant met max. 4 personen per tafel. Aanschuiven van stoelen is niet toegestaan. 
 
Driving range, putting green en lessen. 
 1. De driving range kan gebruikt worden vanaf de afslagplaatsen.
 2. Aan de overzijde van de driving range mag ook afgeslagen worden 
 3. Op de putting green mogen gelijktijdig 6 golfers oefenen met inachtneming van voldoende afstand (1,5 meter) van elkaar. 
 4. Voor het ontsmetten van ballenmandjes is desinfectiemateriaal in het ballenhok
 5. Lessen, trainingen, clinics en andere vormen mogen voor 18 jaar en ouder plaatsvinden, maximaal voor 50 personen exclusief de pro. ER kunnen groepjes gevormd worden. Voorwaarde is dat er ruimte is tussen de groepjes en het niet als één groep wordt gezien. 
 6. De binnentrainingslocatie van Ricardo kan weer gebruikt worden.     
Handicarts  
 1. Volgens de gangbare procedure kan een sleutel worden afgegeven bij de horeca. 
 2. Neem een papieren zakdoekje of doekje mee bij het ophalen van de handicart.
 3. Reinig het stuur met het zakdoekje/doekje en met het aldaar beschikbaar gestelde desinfectiemateriaal.
 4. Indien 2 personen, niet behorende tot hetzelfde huishouden, gebruik maken van een handicart, dan moeten beiden een mondkapje dragen in de handicart. Spelen mag zonder mondkapje.
Horeca
 
Eet- en drinkgelegenheden binnen en buiten mogen weer open. Ook sportkantines mogen weer open. Er geldt wel een aantal voorwaarden: 
 
 1. Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht. Zitplekken aan de bar zijn niet toegestaan. 
 2. Eet- en drinkgelegenheden en terrassen mogen open zijn tussen 06:00 en 22:00. 
 3. Zelfbediening is niet toegestaan. 
 4. Entertainment, zoals liveoptredens of videoschermen, is niet toegestaan. Alleen achtergrondmuziek is toegestaan. 
 5. Een reservering, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Reserveren aan de deur is toegestaan. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. 
 6. Aan een tafel mogen maximaal 4 personen zitten, op 1,5 meter afstand. Uitgezonderd van dit maximum per tafel zijn kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. 
 7. Er mogen geen stoelen bijgeschoven worden 
 8. Er mogen maximaal 50 mensen op het terras aanwezig zijn en er mogen maximaal 50 mensen in het restaurant aanwezig zijn, exclusief personeel. 
 9. Het personeel in de horecasector wordt geadviseerd om twee keer week een zelftest af te nemen. 
 10. De basisregels blijven gelden, zoals 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. 
 11. Met kuchschermen tussen tafels mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar staan. 
 
Acties voor de golfbaan: 
 1. Reserveren van een plaats kan op het terras of in het restaurant vooraf of ter plekke. Gasten kunnen zonder reservering komen en ter plekke vragen of er tafels beschikbaar zijn. Wanneer de eet- en drinkgelegenheid of het terras vol is, zal de gast weggestuurd moeten worden.
 
 1. Wij maken gebruik van een aanmeldbalie. Deze bevindt zich bij de ingang van het restaurant of buiten bij de deur. Er zijn duidelijke markeringen aangebracht voor een eventuele wachtrij. 
 
 1. Voor het terras en het restaurant geldt dat de medewerkers aan gasten moeten vragen naar de samenstelling van de gasten (wel of geen huishouden), de gezondheidscheck moet uitvoeren en vragen of contactgegevens geregistreerd kunnen worden. 
 
 1. Wij registreren de gasten die op het terras of in de eet- en drinkgelegenheid zijn geweest. Dit kan nodig zijn bij een eventueel contactonderzoek. En bewaar deze registratielijsten minimaal vier weken. 
 
Secretariaat
 1. Het secretariaat is op werkdagen geopend van 8.30 – 16.00 uur.
 2. Bij het binnentreden van het secretariaat is het dragen van een mondkapje verplicht. 
 3. Blijf wel achter de balie en het plexiglazen scherm.
Het clubhuis
 1. De hal van het clubhuis en de toiletten zijn geopend. 
 2. De kleedkamers en de douches kunnen ook weer gebruikt worden.  
 3. Desinfecteer je handen vooraleer het clubhuis te betreden. 
 4. Het dragen van een mondkapje in de binnenruimte is verplicht.  
 5. Het clubgebouw kan weer gebruikt worden voor overleg/ vergaderingen. Hiervoor kun je een afspraak maken via de horeca.
Calamiteiten
 1. Naast de marshal is er altijd een personeelslid aanwezig om handelend te kunnen optreden bij calamiteiten.
 2. Op werkdagen tot 16.00 uur zijn medewerkers secretariaat, bij afwezigheid van  de marshal, aanspreekpunt voor calamiteiten.
 3. In weekenden en door de week is er tot 22.00 uur een horecamedewerker aanwezig.
 
Shop
 1. De shop is weer gewoon geopend voor 1 persoon per 10 vierkante meter. Voor openingstijden verwijzen wij naar de shop.   
De algemene richtlijnen van het RIVM blijven nog steeds van kracht. 
 1. Kom niet naar de golfclub als u of iemand bij u thuis een van de volgende klachten heeft: verkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn, verhoging (vanaf 38 graden). En laat u dan vooral testen.
 2. Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 3. Vermijd fysiek contact met andere golfers, personeel en gasten.
 4. Was en/of desinfecteer uw handen.
 5. Volg aanwijzingen van personeel en marshals op.
We mogen weer iets meer. Maar we moeten nog altijd voorzichtig zijn. Corona is nog steeds niet volledig onder controle. Daarom rekenen wij erop dat iedereen bovenstaande regels in acht neemt.  Wij danken je voor je begrip en je medewerking, 
 


 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN