Corona Protocol

Coronaprotocol per 1 april 2021

Corona houdt ons nog steeds stevig in de greep en verdere versoepelingen worden helaas nog niet verwacht. Het seizoen is weer begonnen en dat heeft wel enige consequenties voor de wedstrijden en bezetting van de baan. Ons terras mag helaas nog niet open. Nog even volhouden!

Nieuwe maatregelen per 1 april 2021

1. Golfen mag in flights van 3 of 4 personen.
  2. De starttijden worden hierom aangepast naar 10 minuten.
  3. Men kan max 1 keer per dag een starttijd inboeken voor 18 of 9 holes.
  4. De maximale handicap per flight is vastgesteld op 108. Een mentor die met 2 startende golfers de baan in gaat kan bij het secretariaat een starttijd reserveren.
  5. De interne wedstrijden kunnen ook weer doorgaan met een flight van 3 of 4 personen
  6. De golfshop is weer open tussen 12.00 en 15.00 uur voor maximaal 2 personen per keer,
  7. Lessen kunnen doorgaan in groepjes van 4.
  8. Gastspelers, 4**** spelers en greenfeespelers zijn weer welkom.
  1. Mogelijkheid van Koffie-to-go en afhaalmaaltijden blijft gehandhaafd.

Golfregels voor leden van de Leeuwarder Golfclub De Groene Ster
  1. Reserveer te allen tijde vooraf een starttijd voor een ronde, ook op de par3 baan.
  2. Meld u aan bij de zuil in de aankomsthal van het clubhuis voor vertrek van de ronde. Desinfectiemiddelen zijn bij de zuil beschikbaar.
  3. Draag bij het binnentreden van het clubgebouw een mondkapje.
  4. Start met de ronde op de gereserveerde starttijd (niet eerder) en houd afstand ten opzichte van de voorgaande flight.
  5. De vlaggenstok blijft in de hole staan.
  6. Er zijn geen harken in de bunker. Hiervoor geldt de tijdelijke regel van plaatsen van de bal in de bunker op een kaartlengte afstand.
  7. Greenfeespelers en 4**** spelers zijn weer welkom
Wedstrijden
  1. Wedstrijden mogen plaatsvinden, waarbij de limiet 72 deelnemers is.  Het aantal deelnemers kan per wedstrijd verschillen.
  2. De wedstrijden over 18 holes blijft gehandhaafd.
  3. Wedstrijdkaarten liggen klaar in de hal.
  4. Gebruik bij voorkeur de digitale app van E-golf4U voor het invoeren van de score.
  5. Er is geen nazit bij een wedstrijd. U wordt verzocht meteen na de ronde te vertrekken.
  6. Vermijd groepjes van meer dan 2 personen bij binnenkomst. Het is ook niet toegestaan om de bestelde drank- en etenswaren te nuttigen op het pleintje. Houd te allen tijde de 1,5 m afstand van elkaar.
  7. De winnaars worden online bekend gemaakt via E-golf4U.
Driving range, putting green en lessen.
  1. De driving range kan gebruikt worden vanaf de afslagplaatsen.
  2. Aan de overzijde van de driving range mag ook afgeslagen worden door max. 4 personen met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
  3. Op de putting green mogen gelijktijdig 6 golfers oefenen met inachtneming van voldoende afstand (1,5 meter) van elkaar.
  4. Voor het ontsmetten van ballenmandjes is desinfectiemateriaal in het ballenhok
  5. Lessen, trainingen, clinics en andere vormen mogen voor 18 jaar en ouder plaatsvinden, maximaal in groepjes van 24 personen exclusief de pro. Hoe werkt dat? 1 les kan uit meerdere groepjes van 4 bestaan. Voorwaarde is dat er ruimte is tussen de groepjes en het niet als één groep wordt gezien.
  6. De binnentrainingslocatie van Ricardo is eveneens gesloten.
Handicarts (momenteel geen handicarts in de baan wegens natheid)
  1. Volgens de gangbare procedure kan een sleutel worden afgegeven bij de horeca.
  2. Neem een papieren zakdoekje of doekje mee bij het ophalen van de handicart.
  3. Reinig het stuur met het zakdoekje/doekje en met het aldaar beschikbaar gestelde desinfectiemateriaal.
  4. Indien 2 personen, niet behorende tot hetzelfde huishouden, gebruik maken van een handicart, dan dienen beiden een mondkapje te dragen in de handicart. Spelen mag zonder mondkapje.
Horeca
  1. Afhalen bij de horeca is toegestaan. Men kan Koffie- to- go meenemen in de baan en afhaalmaaltijden bestellen. Houd hiervoor de borden in de gaten.
  2. Zorg dat er geen groepsvorming ontstaat bij het afhalen en op het pleintje bij het clubhuis.
  1. Het secretariaat is op werkdagen geopend van 8.30 – 16.00 uur.
  2. Bij het binnentreden van het secretariaat dient u een mondkapje te dragen.
  3. U blijft achter de balie en het plexiglazen scherm.
Het clubhuis
  1. Alleen de hal van het clubhuis en de toiletten zijn geopend. Kleedkamers zijn gesloten.
  2. Het dragen van een mondkapje in de binnenruimte is verplicht.
  3. Het clubgebouw kan met een beperkt aantal personen gebruikt worden voor overleg/ vergaderingen, uitsluitend indien strikt noodzakelijk. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de horeca.
Calamiteiten
  1. Naast de marshal is er altijd een personeelslid aanwezig om handelend te kunnen optreden bij calamiteiten.
  2. Op werkdagen tot 16.00 uur zijn medewerkers secretariaat, bij afwezigheid van de marshal, aanspreekpunt voor calamiteiten.
  3. In weekenden en door de week is van 16.00 tot 18.00 een horecamedewerker aanwezig.
  1. De shop is geopend van 12.00 – 15.00 uur voor maximaal 2 personen per keer.
  2. Online bestellingen kunnen opgehaald worden bij de horeca.
  3. Kleine benodigdheden-to-go zijn ook verkrijgbaar bij de horeca
Tot slot algemene richtlijnen van het RIVM
  1. Kom niet naar de golfclub als u of iemand bij u thuis een van de volgende klachten heeft: verkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn, verhoging (vanaf 38 graden). En laat u dan vooral testen.
  2. Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  3. Vermijd fysiek contact met andere golfers, personeel en gasten.
  4. Was en/of desinfecteer uw handen.
  5. Volg aanwijzingen van personeel en marshals op.
Wij zijn blij dat we nog steeds mogen golfen en we willen dat ook graag zo houden. Wij rekenen erop dat u bovenstaande regels in acht neemt. Wij danken u voor uw begrip en uw medewerking,