Maarts viooltje en Bosanemoon

18-03-2024 10:00
Het Maarts viooltje doet het geweldig dit jaar. Het plantje geurt lekker en wordt derhalve ook wel Welriekend viooltje genoemd. Kan in een salade verwerkt worden. Sommige sites vermelden dat dit schattige viooltje zeldzaam is, zeker in het Noorden. Maar in tuinen waar ook stinzenflora en inheemse planten groeien zien we ze steeds vaker. Ze houden van een lekker warm voorjaarszonnetje. Eigenlijk is het een schaduwplant. Maar net als de stinzenflora bloeien ze graag onder bomen vóór dat er blad aanzit.
Waar? Als je van clubhuis naar de loodsen loopt heb je wat ruige bosschages aan je rechterhand. Op het eind tegenover de buggyloods zie je een heel pakket op de grond.
Het was een probeersel, het planten van wat wortelstokjes van het Bosanemoontje. Een schattig wit bloempje, hoort ook bij de stinzenflora, begint het aardig te doen. Te zien in het rechter bosvakje bij de ingang van parkeerterrein aan de overkant. Stinzenplanten, niemand kan echt goed voorspellen waar ze het wel of niet goed doen. Altijd weer spannend.

   
Meer nieuws

ONZE SPONSOREN