Clubactiviteiten

Verenigingsleven
Leeuwarder Golfclub De Groene Ster kent een gezellig en actief verenigingsleven.
De diverse commissie’s bestaande uit enthousiaste leden organiseren wekelijkse golfwedstrijden, zoals voor:

Dames
Op woensdagmorgen is de wekelijkse damesdag. In de zomer 18-holes qualifying wedstrijden afgewisseld met bijzondere wedstrijdvormen, in de winter is er de keus tussen 18-holes of 9-holes lopen. Na afloop is het erg gezellig in het clubhuis.
Heren
De heren spelen op donderdagmorgen. Met enige regelmaat vindt er een uitwisseling plaats met de heren van 'collegaclubs'.
Senioren
De 50+ groep komt wekelijks bijeen op maandagmorgen. Er worden regelmatig uitstapjes gemaakt naar andere banen.
Beginnende golfers
De Nieuwe Leden commissie helpt beginnende golfers op weg in de club.  Regelmatig worden er beginnerswedstrijden georganiseerd onder begeleiding van een mentor.
Competitieve golfers
De wedstrijdcommissie organiseert jaarlijks een groot aantal evenementen voor de meer competitief ingestelde golfer. In de NGF-competitie spelen ons eerste herenteam en ons eerste damesteam in de 1e klasse. In totaal zijn er in onze vereniging  zo'n 18 competitieteams, inclusief Jeugd, die elk jaar hun sportieve krachtmeting met andere golfclubs aangaan. Verder organiseren we o.a. clubkampioenschappen foursomes, -strokeplay en –matchplay.
Jeugd
Voor de jeugd zijn er tal van activiteiten waarbij plezier en het verbeteren van het spelniveau hand in hand gaan.
Onze vereniging neemt daarvoor actief deel aan de jeugdprogramma's Committed to Jeugd en RAAK!, hét nieuwe jeugdprogramma van de NGF.
Golfschool Friesland verzorgt speciale jeugdlessen in samenwerking met de jeugdcommissie, en dat werpt zijn vruchten af, want er lopen een aantal jonge talenten rond op onze baan.
En nog veel meer....
Er zijn nog veel meer golfactiviteiten, zoals de 9-holes avondwedstrijden in de zomerperiode, 's winters de golf-en-bridge- en de golf-en-klaverjasochtenden, cross-country, oranjewedstrijd, enz. Op onze wedstrijdkalender vindt u een maandelijks overzicht.

Niet-golfers activiteiten
Ook voor niet-leden worden er op onze baan activiteiten georganiseerd die niet golf gerelateerd zijn. Zo is er voor belangstellenden jaarlijks in mei de Birdwatching Day (gratis), vinden er teken-wandeltochten op en rond de golfbaan plaats en kan men een cursus fotografie volgen, om maar iets te noemen. De natuur op de baan van onze golfclub leent zich hier uitstekend voor! Kijk voor de activiteitenagenda op arrangementen en niet-golfers activiteiten.

Kom nu golfen in de culturele hoofdstad van Europa!