Groot baanonderhoud

03-05-2024 13:04
Komende maandag 6 mei starten de greenkeepers met groot onderhoud aan onze baan. De werkzaamheden zullen naar verwachting de gehele week in beslag nemen. Ieder jaar is dit bijzondere onderhoud gepland in mei. Deze periode in het jaar wordt gekozen omdat alles dan groeit en de baan snel weer herstelt van de voorgenomen bewerkingen. 

Wat gaan we doen
Alle fairways en semi-rough worden bezand. Tevens zullen de fairways worden belucht, dat wordt gedaan met dikke pennen. Afgelopen week zijn de tees al belucht, die worden ook nog bezand. De greens worden belucht met kleine pennen. Bezanden en invegen zal na beregenen, maaien en rollen snel weer een betere kwaliteit opleveren. Op de green van hole 16 hole is al geprikt en daar wordt geprobeerd, om de droogteplekken die we in de zomer daar zien ontstaan, nu al te voorkomen. 

Overlast
Het spreekt vanzelf dat al dit onderhoud tijdelijk hinder veroorzaakt. De werkzaamheden starten op West en gaan daarna verder op Oost. Ook de par 3-baan en de oefenfaciliteiten worden aangepakt. We raden iedereen aan om de baanstatus op de website goed in de gaten te houden. Sommige hole(s) worden gesloten en ook een tijdelijke wintergreen kan worden ingezet. E.e.a. heeft gevolgen voor de qualifying condities van de baan. Via de baanstatus op de website proberen we u allemaal zo goed mogelijk te informeren over de voortgang van het werk.

Mede namens de baancommissie,

Martin van der Schans
Clubmanager
Meer nieuws

ONZE SPONSOREN