Winterregels

In de periode van 1 nov. t/m 30 apr. mogen clubs een plaatselijke regel instellen voor het plaatsen van de bal.
Deze regel is bedoeld voor de periode waarin de conditie van de baan zo slecht is dat normaal spel bijna niet mogelijk is.
Het is niet de bedoeling dat deze regel automatisch per 1 nov. ingesteld wordt, alleen wanneer dit door de conditie van de baan wenselijk is en soms ook voor een gedeelte van de baan of voor een aantal holes.
Voor de winterregels geld het volgende:
 
Plaatsen
Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden opgenomen en schoongemaakt. De speler moet de ligplaats van de bal  merken. De speler moet de opgenomen bal plaatsen binnen 15 cm. van de oorspronkelijke ligplaats en niet dichter bij de hole, op een plek die niet in een hindernis of op een green is.
Indien de speler nalaat de ligplaats van de bal te merken voordat hij hem opneemt, krijgt hij één strafslag.
 
Ingebedde bal
Door de baan mag een bal die is ingebed in zijn eigen pitchmark in de grond, zonder straf worden opgenomen, schoongemaakt en gedropt zo dicht mogelijk bij de plek waar hij lag, maar niet dichter bij de hole.
 
Toelichting:
 
Kort gemaaid gedeelte betekent “op fairwayhoogte” of korter.
De semi-rough en de rough zijn ’s winters natuurlijk ook korter gemaaid, maar de regel van plaatsen geldt hier dus niet voor.
Je mag de bal ook maar één keer  plaatsen, dus niet zoals wel eens gebeurt, dat wanneer de bal nog niet zo “lekker” ligt, je hem nog een keer opneemt en plaatst.
 
Wat is door de baan?
Door de baan” is het hele gebied van de baan, behalve:

  1. De afslagplaats en de green van de hole die wordt gepeeld, en
  2. Alle hindernissen op de baan.

WORD NU LID VOOR 2020 EN SPEEL DE REST VAN 2019 GRATIS!

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN