Winterregels

Vanaf 1 november tot 1 mei mag de club weer de zogenaamde winterregel “plaatsen” toepassen.
Vanwege de conditie van onze baan maakt de regelcommissie hier direct gebruik van.
De winterregel "plaatsen" houdt in dat je de bal mag schoonmaken en plaatsen. Hier volgt de precieze formulering van de plaatselijke regel:

"Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt. De speler dient de bal te merken voordat hij wordt opgenomen (referentiepunt). De speler moet de bal plaatsen binnen 15 cm van het referentiepunt, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel.

Noot: “kort gemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager."

Overtreding van de plaatselijke regel: de algemene straf (2 strafslagen bij strokeplay of verlies van de hole bij matchplay).

WORD NU LID VOOR 2020 EN SPEEL DE REST VAN 2019 GRATIS!