Veel souplesse bij de deelnemers op 17 september

18-09-2020 12:16
Zo nu en dan mag ik getuige zijn van het presteren in de baan. Als speler zelf heb je daar wat minder oog voor, immers de prestatiedruk weegt vaak zodanig zwaar, dat je genoeg hebt aan jezelf. Onlangs schreef Nick daar nog een leuk stukje over.
Wat ik opvallend vond was dat alle heren die ik op de foto’s vast kon leggen, in ieder geval in mijn aanwezigheid, zich van hun beste kant lieten zien. Prachtige soepele swings, soms zelfs uitgevoerd met een splinternieuwe driver, zorgden voor prima afslagen. Een plezier om naar te kijken.
Dat de resultaten bij deze Herendag toch wat tegenvielen lag niet aan het materiaal, niet aan de spelers, maar vooral aan de omstandigheden door de baan. De baan (NQ) was nog net geen woestijn en daardoor zeer lastig te bespelen. Een van de deelnemers, de later winnaar, merkte op dat nu goed onderhoud plegen een voorwaarde is om later te profiteren van de juiste baanomstandigheden.
Een investering voor de toekomst dus. Dat, investeren voor de toekomst, past dan weer naadloos in het onlangs gehouden betoog dat op de 3e dinsdag van september is gehouden.
Zo moet deze hele dag achteraf dan ook maar worden beschouwd: als een investering die ons spel ten goede zal komen. Uitgaande van de eerder gememoreerde swings, zijn veel spelers al aardig op weg. Benieuwd wat dit de komende weken gaat opleveren.
 
Bij de heren t/m Hcp 20.3 werd Jaap Ruedisulj 2e en Rob Topma 1e. Rob maakte en passant ook nog 2 birdies, een op hole 6 en een op hole 11.  
En vanaf Hcp 20.4 Hylko van der Woude 2e en Erwin Dijk 1e met 37 punten!
 
Om nog even na te genieten van de souplesse van een aantal heren, bijgaand een collage van de swing van Lodewijk Zwierstra, Willem Hendriksen en Nick Offenberg en van Frans Hettema, Bé Zwart en Sietse Smedes.
 
Wedstrijdleiding

        
 
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET. 

 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN