Braam‘n uut Wisp en ander goed nieuws ……

02-10-2020 13:47
Braam‘n uut Wisp en ander 'goed' nieuws ……
Natuurlijk, dat we de horeca de eerstkomende drie weken moeten(!) sluiten is geen goed nieuws. Maar als je voor ogen neemt wat ‘we’ er mee willen bereiken dan is het een ongemak dat erger kan voorkomen, en dat is toch best wel goed nieuws. Ik hoef u natuurlijk niet meer uit te leggen wie die tijdelijke sluiting verordonneert en waarom. De media gingen me daarin al ruimschoots voor nietwaar? Goed nieuws, zult u zich nog steeds blijven afvragen? Geen horeca, uitgestelde ALV en afgelaste wedstrijden, soms wat gebrekkige communicatie of enige onduidelijkheid en aangescherpte maatregelen die je handelingsvrijheid beperken zijn inderdaad geen goed nieuws, maar gelukkig wel te overzien alsmede te repareren. En nog steeds geen echte ramp, nietwaar.
 
Maar dat andere goede nieuws dan?
Nou dat lijkt me duidelijk … de baan blijft open, we kunnen gewoon blijven golfen. Het secretariaat, de shop, de pro’s, de greenkeepers en de sanitaire voorzieningen - het water blijft volop stromen - blijven beschikbaar. Dat is toch echt wel goed nieuws!
En er is meer. Wat dacht u van de baanbezetting, die de laatste maanden veel hoger is dan we gewend waren. Ja natuurlijk, daar gaan we weer: een starttijd reserveren gaat wat moeilijker, soms kun je net niet spelen op het moment dat je graag wilt. Soms ontstaat er onenigheid door de baan of, nog erger, worden marshals en greenkeepers onheus bejegend. Dat kan en moet beslist anders. Ik hoef u niet te vertellen hoe. Beschaving en hoffelijkheid zijn daarbij het onontbeerlijke gereedschap. Het goede nieuws is dat de echte golfer daar geen problemen mee heeft.
 
De oorzaak van die drukte?
Dat is het record aantal aanmeldingen die we dit jaar scoren. Naast de toegenomen belangstelling van greenfeespelers voor onze prachtige golfcourse noteren we een ander, veel groter fenomeen. Nog nooit zijn we in ons 32 jarig bestaan zo snel gegroeid.
Met meer dan 150 nieuwe leden, starters en herstarters, schrijven we een record dat zijn weerga niet kent. Daar zijn we ontzettend fier op. Dat maakt en houdt onze vereniging springlevend. Dat we ons dan qua baanbezetting iets meer moeten aanpassen is een luxe probleem dat we met wat goede wil best aankunnen.
 
Een warm welkom voor alle nieuwe leden …
is dan ook wel het minste wat we kunnen tonen aan al die nieuwe leden. Ik spreek dan ook namens alle leden (neem ik aan) als ik op deze plaats al die nieuwe leden van harte welkom heet. 
Wij zijn erg blij dat jullie ons komen vergezellen. Je krijgt er vast geen spijt van.
 
Goed nieuws dus, maar corona dan?
Tja, we leven nog steeds in een tijd dat Covid ons stevig bezig houdt. De ernst is voor de meeste mensen wel duidelijk; Covid is een ongekend serieuze zaak die ons aller aandacht vraagt. 
Als bestuur kondigden we het al vaker aan. Wij staan volledig achter de maatregelen die van overheidswege werden opgelegd en/of geadviseerd.
Afstand houden, routing, hygiëne, maskers en een goede ventilatie staan daarbij steeds centraal. Binnen onze club Leeuwarder Golfclub De Groene Ster verwachten wij dat een ieder daarnaar wil en zal handelen en dat we er elkaar, indien nodig, op kunnen aanspreken. Bijna overbodig om op te merken dat gemeenschappelijk gedragen verantwoordelijkheidsgevoel en wederzijds respect daarin leidend zijn.
 
Tot slot die Braam‘n uut Wisp
Mocht u toch nog twijfelen of al die maatregelen wel helpen of zinvol zijn: ik las vandaag nog in de Leeuwarder Courant dat de - vooral bij de ouderen onder ons - bekende (kruiden)mevrouw ‘Berendien uut Wisp’ u in deze tijd vast en zeker gedroogde braam’n zou hebben aangeraden. In voorkomende gevallen krijgt u de hartelijke groeten van Jet en Koosje Veendendaal. U kent ze vast wel!?
 
Denk aan elkaar en blijf vooral gezond’
 
Jan Geertsma
 
NB: Het Covid protocol wordt hierna op de site gepubliceerd.
 
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET. 

 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN