Stinzenflora bij de golfbaan

12-10-2020 12:25
Vanaf eind januari zal de aanblik van de parkeerterreinen er prachtig kleurrijk uitzien.
Stinzenflora als de winterakoniet, boerencrocus, bosanemoon, vingerhelmbloem en sterhyacinth zullen in het vroege voorjaar bloeien in de drie grondstroken tussen het parkeerterrein aan de overkant en de sloot. In de grondstrook aan de clubhuis-kant zijn afgelopen voorjaar al veel bloemen geplant. Het is altijd spannend of het allemaal aanslaat. De beste planttijd voor deze bollen, knollen en wortelstokken is de vroege herfst. In totaal gaat het om wel 2500 stuks.
Wie wil er een of meer dagen helpen met planten? Het planten betekent een gaatje in de grond maken met een puntstok, bol er in en daarna het gaatje dichtmaken.
In het voorjaar staat een avond met een presentatie over stinzenflora gepland. De GEO commissie ijvert voor een zo goed mogelijk beheer ten behoeve van de biodiversiteit. Deze vroege bloeiers zijn een welkome voedselbron voor insecten, waar op hun beurt vogels weer heel blij van worden.
 
Planning plantdagen: maandag 20, dinsdag 21, woensdag 22, reservedag donderdag 23 oktober.
Alle dagen van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur. Wil je een of meer dagdelen helpen? Stuur een mail aan: corrievanhilten@hetnet.nl.
Voor alle helpers is er een mooi stinzenfloraboek van Wim Hoogendam van Dekemastate gereserveerd.
 
Namens de Geo commissie,
Corrie van Hilten
 
 
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET. 

 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN