TELLEN

12-11-2020 13:17
Dit wil je niet geloven. Maar dan ook echt niet!

Alvorens je deelachtig te maken met wat je niet wilt geloven, dien ik je nog iets anders mee te delen en wel mijn schier onuitsprekelijke dank jegens velen.
Dank, voor de vele hartverwarmende reacties (niet alleen van jou) die ik kreeg toen ik moest bekennen met 9, 7, 6, 8, 9, 2, 7, 7 respectievelijk  8 slagen de holes 1 tot en met 9 te hebben gespeeld.
Je zult er begrip voor hebben dat ik geen mogelijkheid zie al deze reageerders hier recht te doen door hun welgemeende deelnemingen en adviezen voor je kenbaar te maken.
Twee licht ik er uit.
Iemand schreef: “ Een knappe jongen die je dat na doet.”
Een ander: “ Nick, beste jongen, je doet iets helemaal verkeerd. Jij telt je slagen.” (Kennelijk is het geen standaard gedrag om dat te doen in de golfsport. Wist ik niet.)
 
Dan onthul ik nu wat je niet zult willen geloven.
 
Op 5 november 2020 speelde ik weer, zeer tot mijn genoegen, een herendag-wedstrijd.
Wat bleek bij mijn telling? Ik kwam weer uit op  9, 7, 6, 8, 9, 2, 7, 7 en 8.
Conclusie: Ik ben een knappe jongen. (Zo, dat mag ook wel eens gezegd worden.) Maar je zult  benieuwd zijn hoe ik dat klaar speelde.
Welnu, indachtig het advies telde ik nu niet mijn slagen maar de inslagen, in golfkringen ook wel pitchmarks geheten, die ik geheel uit vrije wil repareerde op de greens.
Ja, zo kom je toch weer op hoge cijfers.
Wat je niet wilt geloven is dat er zoveel golfers zijn die zo nonchalant met hun baan omgaan door hun pitchmarks te laten voor wat ze zijn.
Je wilt dat niet geloven. Maar je mag het wel.
Geloofsvrijheid immers (met dank aan minister Slob).
 
Nick Offenberg

*Rob Topma i.a.o. 'Pitchmarks en driving range ballen...' d.d. 2-11-2020
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET. 

 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN