Zo vrij als een vogel!

26-01-2021 09:38

Zaterdagmiddag, het weer prachtig maar de baan gesloten, want wat was het weer nat. Als voorzitter, maar als golfer vooral, nieuwsgierig. Is het al weer wat droger door de baan, kunnen de hekken morgen weer van het slot? 
Dus, in de auto gestapt, een half uur later aangekomen, en wat schetst  de verbazing?
Achter die nog immer gesloten hekken een ‘gevangen’ vogel in handen van Erik, onze eigen bovenste beste hoofdgreenkeeper en ook nog eens fervent vogelaar. Dit laat je nooit meer los! Met niet een, maar nu een tweetal vragen in gedachten.  ‘Kan ie weer open’ en ‘kan ie weer los’? Eerst maar de laatst gestelde. 
 
Gelokt door een muis, verstrikt in wat draden. Daarna voorzichtig verlost, geringd, geregistreerd en van alle kanten gefotografeerd. En tot slot, met dank aan Erik, in handen gegeven van Jan. Dat laat je dus nooit meer los, die herinnering, die prachtige vogel. Ja een buizerd! ‘Falco buteo’ op onze baan en zelfs in je hand, hoe mooi kan het zijn?Het werd en het was een prachtige middag, die zaterdag op onze zeer rustige, want nog steeds gesloten, baan. En dan, je zou het bijna vergeten, die andere eerst gestelde vraag. ‘Kan ie weer open’?
Het antwoord daarop is inmiddels bekend. Zondag gingen de hekken  weer open. Wij konden dus los, een paar prachtige dagen voor de boeg. En Falco? Die is natuurlijk ook weer los en gevlogen als een vogel zo vrij. 
 
(Aan elke ‘lockdown’ komt tenslotte een eind!)
 
 
Jan Geertsma                                                                                               26 januari 2021
 


 

Meer nieuws


 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN