Verslag Foursome Club Kampioenschappen

05-06-2021 11:29
Eindelijk was het dan zover, de Foursome Club Kampioenschappen van de Leeuwarder Golfclub “De Groene Ster”, konden worden gespeeld onder een zeer gunstig gesternte. Alle problematiek m.b.t. Covid-19 konden we even in de wachtstand zetten en ons verheugen op een mooi tweedaags clubtoernooi.Het weer was perfect, wat over het spelpeil op de eerste dag niet van alle spelers en speelsters kon worden gezegd, gelet op alle opmerkingen na de eerste speeldag. 
Zwemmers, fluffers, bosgangers, zandhappers, slam-dumps, je kon het zo gek niet bedenken of de termen kwamen voor in de vocabulaire van de binnenkomende flights. 
Niet getreurd, op het terras was na afloop genoeg te genieten, mede dankzij de voortreffelijke bediening, die overigens te kampen had met ziekte. Jan Heidstra nog bedankt voor je horeca bijdrage. 

Na de eerste dag waren de kaarten bij de heren redelijk geschud, bij de dames daarentegen kon het nog alle kanten op. 
Het moet worden gezegd dat de deelname aan de kampioenschappen vooral door de deelname van het aantal dames een enorme boost heeft gekregen, waarvoor hulde.  
Ook op dag twee waren de weergoden met ons, onder een stralende hemel mochten we onze kunsten weer vertonen met in het achterhoofd de score van de vorige dag significant (conform de nieuwe witte reus) te verbeteren. 
Voor de meesten onder ons is dat ook gelukt, uiteindelijk kwamen de flights van zowel de dames als de heren moegestreden, maar voldaan binnen.  Hunkerend naar de verfrissing op het terras en benieuwd op welke plaats men was geëindigd.
Al met al was het weer een uiterst gezellig tweedaags toernooi waarin we met elkaar hebben gestreden om de hoofdprijzen op een zeer sportieve wijze.
Hopelijk kunnen we volgend jaar meer flights verwelkomen, we zijn tenslotte een vereniging en willen dit naar alle leden uitstralen. 
Natuurlijk is een woord van dank op zijn plaats voor de wedstrijdleiding en met name genoemd: Lineke Pluimgraaf en ook niet te vergeten de horeca, die ons deze twee dagen weer voortreffelijk heeft verzorgd.
 
En dan de uiteindelijke bekendmaking van de prijswinnaars: 
Dames: 1-ste prijs  Melissa Paassen
                              Teddy Reitsma 
            2-de prijs : Lineke Pluimgraaf
                              Rixt Kingma 
            3-de prijs:  Nicky Iles
                              Agnes Ploegstra
                                 
Heren: 1-ste prijs:  Paul Bootsma
                              Ed van ‘t Westende 
           2-de prijs:   Edword ten Barge
                              Tom Gruintjes
           3-de prijs:   Ed Schreuder
                             Jitze Monsma
 
Helaas kon van de derde prijswinnaars geen foto worden genomen aangezien de koude versnapering op het terras de voorkeur genoot, of was het toch een beetje verlegenheid? 
Ook waren er aanmoedigingsprijzen voor de flights, zowel de heren als de dames  die zich ten opzichte van dag 1 significant hadden verbeterd.
Ook zij konden niet op de gevoelige plaat worden vastgelegd, aangezien de fotograaf niet alert genoeg was. (Sorry) 
De prijzen werden door onze voorzitter uitgereikt voorzien van dusdanig verwarrende teksten, bruto scores verwisseld met netto scores etc., zodat deze niet voor herhaling vatbaar zijn (geen touw en geen knopen).
 
De Groene Ster kan met gepaste trots terug kijken op een zeer geslaagd Foursome Kampioenschap.
Hopelijk volgend jaar op herhaling. 

Rob Topma 

P.S. Bedankt maatje (Lex v.d. Bij)   


Meer nieuws


 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN