Vervolg op “Rondje op Oost”

07-11-2022 09:02
Onlangs heeft op de site onder de titel “Rondje op Oost” foto’s gestaan van beschadigingen op de greens van de holes op Oost. Hieronder nogmaals een van de drie foto’s.

Ook de Regelcommissie concludeert dat een golfer/golfster een draagtas niet alleen op de greens heeft gezet, maar ook zo met de draagtas over de greens is gaan lopen dat deze beschadigd werden. Wist/weet deze golfer/golfster dan niet dat je nooit met een draagtas over de green mag lopen?
 
Reden voor de Regelcommissie om nog eens de aandacht te vestigen op een paar (etiquette)regels. De regels zijn o.a. ter bescherming van de greens. De regels hebben veel te maken met zorg voor de baan en Ready Golf. 
 • Loop nooit met je draagtas of met je trolly/golfkar over de green. 
 • Zet je draagtas of trolly altijd naast de green daar waar je het snelst de green verlaat. Bijv. bij het bordje “next tee”. Doe dit vóórdat je gaat putten.
  Te vaak zien wij dat golfers hun golftas aan het begin van de green neer zetten om te gaan putten. Het duurt dan langer voordat je, nadat je bent uitgehold, de green achter je hebt gelaten. De flight achter je moet dan langer wachten om naar de green te kunnen slaan. 
 • Loop niet met je trolly tussen de green en de bunker.
  Ook dit ter bescherming van het deel van de baan dat ligt tussen de green en de desbetreffende bunker.
 • Als een bal op de wintergreen ligt, terwijl de zomergreens nog “in functie” zijn, dan mag je deze bal niet vanaf de wintergreen slaan. Dat geldt ook als je met één voet of beide voeten op de wintergreen staat om de bal die buiten de wintergreen ligt, te kunnen slaan. De wintergreen is dan een verkeerde green. Je bent verplicht deze wintergreen te ontwijken. Dan kan zonder strafslag.  Zie hiervoor regel 13.1f van de Golfregels. Als je toch vanaf de wintergreen slaat, speel je van de verkeerde plaats. Straf: 2 strafslagen of verlies van de hole bij Matchplay.
 • Repareer pitchmarks niet alleen degene die je zelf hebt veroorzaakt, maar ook die van anderen.
  Hoe sneller gerepareerd, hoe sneller herstel plaatsvindt. 
Onnodig op te merken dat bovenstaande natuurlijk ook geldt voor gebruikers van een handycar

De Regelcommissie
6 november 2022.
 
Meer nieuws

BUSINESSCLUB

ONZE SPONSOREN