Windmolens

16-12-2022 11:46
Wie tegen windmolens vecht, voert een hopeloze strijd. Net zoals het heldhaftige hoofdpersonage uit de roman van Miguel Cervantes: “De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha".
Dat Don Quichot als idealistische ridder het spoor behoorlijk bijster is, blijkt uit het feit dat hij gehuld in een oud harnas en met een helm van karton het gevecht aangaat met windmolens, die hij als reuzen aanziet. Verder beschouwt hij herbergen als kastelen, ziet hij schurken in geestelijken (kritiek op de kerk) en meent hij dat een kudde schapen een leger is (kritiek op het kuddegedrag van de mens). Hij redt ook prinsessen die in werkelijkheid hoertjes zijn. Iemand die vandaag als een Don Quichot omschreven wordt, is dus een persoon die een hopeloze strijd voert en nutteloze doelen nastreeft.
Wim Kroon is eigenaar van windmolens. Wie windmolens heeft voert geen nutteloze strijd en streeft geen nutteloos doel na. 
Wim heeft besloten om na zeven jaar te stoppen als sponsor van de birdieballen op de herendagen.   Wim is donderdag 15 december met een staand applaus bedankt voor zijn bijdrage aan de herendagen en kreeg een fles wijn overhandigd.
Mocht iemand de rol van Wim over willen nemen dan kan men zich melden bij de voorzitter van de herencommissie: Bé Zwart.
Meer nieuws

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN