ORANJE-WEDSTRIJD

08-04-2019 12:16
Op Koningsdag, zaterdag 27 april a.s. gaan we weer ‘in oranje-sfeer’ de baan in voor de populaire Vlaggetjeswedstrijd.
Na afloop van de wedstrijd brengen we een toast uit op de Koning, kleding hier op afstemmen wordt zeer op prijs gesteld (tenue-de-ville).

Spelvorm:                         greensome strokeplay
Teams:                             koppels - in principe een lagere handicapper en een hogere handicapper - worden door de wedstrijdleiding samengesteld.
Flights:                             twee koppels per flight.
Playing hcp per koppel:    0,6 van de playing hcp. lagere handicapper en 0,4 van de hogere handicapper bij elkaar opgeteld.
Vlaggetje:                         elk koppel krijgt een vlaggetje met een nummer.
Aantal slagen:                  72 slagen per koppel, vermeerderd met de playing handicap van het koppel.
Tees:                                geel voor de heren, rood voor de dames.
Het vlaggetje dient in de grond geplaatst te worden daar waar de bal met de laatst beschikbare slag tot stilstand is gekomen. Het koppel dat het verst is gekomen is de winnaar.

Greensome: beide koppelgenoten slaan af, waarna de beste balpositie wordt gekozen en men om en om de hole uitspeelt, te beginnen met degene wiens bal niet is gekozen.

Dit is een echte clubwedstrijd, waarbij gezelligheid en saamhorigheid “hoog in het vaandel” staan.
Inschrijven via E-Golf4U.