Coronamaatregelen jeugd: Waar moet je rekening mee houden als je wilt golfen?

13-05-2020 09:39
De jeugd kon vanaf woensdag 6 mei weer golfen. (voorlopig nog onder begeleiding).
 1. Aanmelden
  Je kunt nu online inloggen en een tee time boeken.  Je kunt voorlopig alleen 9 holes lopen.  Een training kun je rechtstreeks bij de pro boeken.  Je kunt maximaal met 2 personen in een flight spelen. Daarnaast zal er een begeleider meegaan. Hij speelt niet.
   
 2. Aankomst bij de baan
  Je moet op tijd aanwezig zijn op de baan, maar maximaal 15 minuten van tevoren. Je kunt zelf komen maar indien je gebracht wordt door je ouders dan kunnen zij geen toeschouwer zijn en niet mee naar de baan, tenzij zij zich als begeleider hebben aangemeld. Deze begeleider moet minimaal baanpermissie hebben.  Je wordt opgehaald door een begeleider en naar de oefenfaciliteit of de baan gebracht.
   
 3. Bewegwijzering
  De looprichting wordt met pijlen aangegeven. Voor de driving range en hole 1 ga je meteen vanaf de parkeerplaats naar rechts. Mocht je op hole 10 starten dan ga je meteen vanaf de parkeerplaats naar links. Volg in elk geval de pijlen en de richtlijnen.
   
 4. Oefenfaciliteiten
  Als je een training wilt, dan kun je een afspraak maken met de pro. Zij halen je op bij de parkeerplaats en zorgen dat er begeleiding aanwezig is.
  Als je alleen wilt trainen op de driving range of putting green, dan moet je dat van tevoren melden bij het secretariaat zodat je ook hiervoor een tijdstip kunt reserveren. Je kunt dan 1,5 uur trainen.
   
 5. Inslaan
  Als je 9-holes gaat lopen mag je van tevoren 10 minuten inslaan. Hiervoor kun je de laatste 2 matten links gebruiken. Vergeet niet de ballenmandjes van tevoren te ontsmetten met de aanwezige desinfecterende materialen. Die staan bij de ballenbak.
   
 6. De baan
  Je gaat 2 minuten vóór aanvang van je ronde naar de tee box.
  Je kunt wel uitholen maar je mag de vlaggenstok en de cup niet aanraken. De baan is intussen, door een aanpassing aan de vlaggenstok, qualifying. Je kunt echter geen kaart inleveren, alleen digitaal via Golf.nl of E-Golf4U de uitslag invoeren.
  Er liggen geen harken in de bunkers. Aanharken wordt regelmatig gedaan door de greenkeepers. Veeg met een club je voetstappen een beetje weg.
   
 7. Na afloop
  Als je klaar bent ga je rechtstreeks naar huis of naar de parkeerplaats waar je ouders je ophalen. Je kunt geen gebruik maken van perslucht, de kranen of de kleedkamers. Als je naar het toilet wilt, dan kan dat maar dan kom je binnen bij de achterkant en ga je er aan de voorkant weer uit.
Lees hier het NGF protocol

VEEL PLEZIER !!!!!
Meer nieuws

LEREN GOLFEN EN ONBEPERKT SPELEN WAS NOG NOOIT ZO VOORDELIG
MET HET NIEUWE ALL-IN-ONE PAKKET. 

 

STERSPONSOR

ONZE SPONSOREN